5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
ремонт на подпокривно пространство в стаятаКогато приключат всички други ремонти, можем да се отдадем на подпокривното пространство. Там няма нужда от бързане и можем да развихрим въображението си.

За този участък от вашия дом ще трябва да приложите две процедури - шпакловане и боядисване. Ще имате нужда също от фугопълнители и ъглови лайсни. Най-вероятно ще се наложи и да грундирате.

След това идва шпакловането на повърхностите. Но не и преди да е сложен гипсокартона, ако тавана е окачен, например. Важно е за цялото помещение да бъде естетически изпипано, така че обърнете внимание на ъглите и ръбовете. Традиционните ъгли от алуминий, които най-често се използват за тази цел, за съжаление не са достатъчно здраве. И когато се счупят или наранят - трябва да се подменят цялостно.

Има обаче една система за ъгли и ръбове, наречена Easy Flex. Шпакловайки с нея ъглите и ръбовете осигурявате отлична здравина против удари, а и стои красиво. Първо трябва да оразмерите лентата лайстни Easy Flex и когато я разрежете, го направете под ъгъл. Така съседните парчета няма да се застъпят. Това също така ще улесни бъдещата шпакловка.

Готовата смес за фуги - фугопълнителя, се нанася внимателно по ъглите с помощта на маламашка или шпакла. Уверете се, че слагате достатъчно от материала, за да се запълнят всички фуги по ъглите. След това при шпакловането лесно се маха излишния материал.

С готовите разрязани лайсни се работи лесно. Прилепете ги към ъглите, като ги притискате с маламашка към основата. Така ще прилепнат по цялата площ плътно и лесно ще махнете излишния материал.

ремонт на подпокривно пространство в стаята

Следва боядисването. Но първо, естествено, трябва да грундирате. На пазара има всякакви грундове, така че първо прочетете инструкциите, за да знаете как да го приготвите. Има и такива, които са готови за употреба.

Според това, колко е разредена, боята може да покрие различен периметър. Така че, не прибавяйте много вода към нея. Така ще я нанесете на по-малко ръце, без повърхността да стане на петна.

Източник: https://remontira.bg