3.484375 1 1 1 1 1 Rating 3.48 (128 Votes)
Идеи за градината за начинаещиАко обичате да градинарствате и вече имате тази възможност, то всякакви лесно изпълними съвети и идеи ще ви бъдат в помощ.

Затова ето няколко, които може да използвате във вашия двор и градина:

1. Направете портфолио на градина си

Ако сте истински запалени любители, може да си вземете някой не много скъп фотоалбум и да го превърнете в портфолио на градината ви. Може да поставяте снимки на растенията, които отглеждате, с някои любопитни факти или забележки по ваша преценка. Така ще може да следите какво се случва с вашата градина и ще имате интересно четиво, което да споделите с други любители.

2. Направете лопатата лесна и удобна за ползване

Може да напръскате любимата си лопата, която използвате в градината, със силикон или смазка, като така копаенето ще се превърне в истински лесна задача. Ако лопатата има добро покритие с такъв спрей, то почвата ще се плъзга много лесно по нея, без да се наслагва и да цапа излишно.

Идеи за градина за начинаещи

3. Олекотете малко тежките саксии

Може да олекотите значително саксиите, като напълните една трета от тях с парчета от стиропор, а в останалите две трети от саксията да сложите почва, която също да е олекотена, съдържаща примерно торфен мъх.

Идеи за градина за начинаещи

4. Как да транспортирате вашите растения

Ако решите, че се налага по някаква причина да транспортирате вашите саксии с цветя, а не искате да има разпиляна пръст по седалките или в багажника по завоите, то има лесен вариант за това – застелете багажника с найлон, след което поставете малката стълба, каквато със сигурност трябва да имате, ако сте запален градинар и особено, ако имате дървета в градината, и внимателно наредете саксиите в пространството между отделните стъпала на стълбата.

5. Лесно отчитане на падналото количество дъжд

Когато имате тръбичка за измерване на падналото количество дъжд, то много лесно може да го виждате и от далеч, ако сложите няколко капки оцветител за храна. Така лесно ще виждате до къде е стигнало отделението на тръбата, и то, в който цвят пожелаете.

6. Ограничаване на дадено растение Идеи за градината за начинаещи

Ако искате да засадите растение, което предполага по-голямо разпростиране на корена, ако има място за това, а вие искате да ограничите да взема от хранителните вещества в почвата, без да позволява на другите растения да се развиват добре, то може да ограничите този растеж като засадите растението в пластмасов контейнер, без дъно. Така корена на растението няма да има друг вариант, а да расте само надолу, но не и настрани.

7. Перфектни рози

Едно от любимите цветя за засаждане са розите. Те красят градината, но искат и своите грижи. За да имате перфектни рози, трябва след засаждането им да следите кога трябва да се подкастрят, така че цвета да се отвори в центъра на растението, за да може слънчевата светлина да навлиза свободно в него. Внимателното подрязване ще държи влагата недалеч, ще предпази цветето от появата на черни петна и други проблеми при оформянето на цвета.

Идеи за градина за начинаещи

8. Как да предпазите луковиците

Сигурно ви е омръзнало луковиците на цветята да се смачкват докато дойде време да тръгнат цветята да растат. Ако пък сте начинаещ градинар ще си спестите тези терзания просто като използвате метална мрежа, която да поставите отгоре върху засадените луковици. Когато дойде пролетта, просто махнете мрежата или изрежете дупки в плата, с който също може да сте ги покрили, и просто оставете растенията да растат нагоре.

Идеи за градина за начинаещи