5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)
идеи декоративно великденско яйце от конци 01Наскоро писахме как може да си направите великденско яйце от конци. Сега ви предлагаме още един начин, но този път няма да използвате балон, а ще ви трябва стиропорена основа и карфици.

Необходими материали:

стиропорено яйце
стреч фолио или прозрачна найлонова торбичка
шивашки карфици
конци за бродерия или прежда
PVA лепило

Изработка:

За да не се залепи конецът (преждата) за стиропореното яйце, увийте го предварително със стреч фолио. Последователно го фиксирайте с карфици като правите една цяла обиколка с тях около яйцето. Поставяйте карфиците на приблизително равно разстояние.
За да направите предната половина на великденското яйце наредете още карфици, които да образуват "прозорец" (вижте на снимката).

идеи декоративно великденско яйце от конци 02

След това започнете да обикаляте с конеца карфиците в случаен ред. После намажете с лепило и оставете настрани да изсъхне.

идеи декоративно великденско яйце от конци 03

След като е изсъхнало напълно извадете карфиците и внимателно махнете фолиото от стиропореното яйце и от конеца. Готови сте с половинката на великденското яйце, на която има отвор.
 
                                  идеи декоративно великденско яйце от конци 04

Задната част се прави по същия начин, но без отвора. Накрая двете половини се залепват една към друга. Можете да украсите яйцето със сатенена панделка, а вътре да поставите великденска украса, например малко пиленце в гнездо.

            идеи декоративно великденско яйце от конци 05

идеи декоративно великденско яйце от конци 06