3.875 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (8 Votes)
идеи красиви минзухари от креп хартия 01На земята обитават стотици хиляди вида растения. Почетно място по красота сред тях заемат цветята. Затова ако сте любители на тези красиви, природни създания, следващата идея е точно за вас.

Направете си свои оригинални минзухари. Тези нежни цветя са сред първите, които се появяват след стопяването на снега. Ето защо те, както и кокичета, се считат за символ на пролетта. Ако искате тя да влезе във вашия дом и да остане задълго се залавяйте за работа.Имате нужда от следните материали:

креп хартия (лилава, зелена и жълта)
лепило стик
PVA лепило
дървени шишчета (клечки за зъби)
тънка тел
ножица
грис

идеи красиви минзухари от креп хартия 02

Изработка: От жълтата хартия изрежете правоъгълник. След това му направете ресни и ги усучете, както е показано на снимката. После ги съберете, намажете с лепило краищата им и ги потопете в гриса. Това ще бъдат тичинките.

идеи красиви минзухари от креп хартия 03

От лилавата хартия изрежете венчелистчета. След това навийте навътре краищата на всяко венчелистче. После наредете шест венчелистчета около тичинките, поставете дървеното шишче и закрепете с телта.

идеи красиви минзухари от креп хартия 04

Залепете отгоре на дървеното шишче лента от зелена хартия. След това от същата хартия направете листенца, които в горния край трябва да са заострени. По същия начин като венчелистчета навийте краищата им. След това залепете листенцата за стъблото, както е показано на снимката. Едно цвете трябва да има най-малко три листенца.

идеи красиви минзухари от креп хартия 05

Ето, че сте готови с вашия минзухар. Направете няколко и ще имате красив букет у дома, който няма да увехне.

идеи красиви минзухари от креп хартия 06