3.8888888888889 1 1 1 1 1 Rating 3.89 (9 Votes)
идеи цветя от салфетки 01Празничната маса може да бъде отрупана с вкусни неща, но също така е добре да бъде и хубаво украсена.

Ако искате да зарадвате вашите гости с нещо оригинално, разберете как да си направите лесно и бързо цветя от салфетки. Може това да са пухкави далии или нежни карамфили.

За да ги направите ще ви трябват многопластови салфетки с подходяща разцветка. Между другото, най-добре е да изберете ярки и цветни салфетки, за да ви се получат страхотни и красиви цветя. Освен това ще имате нужда от тънка тел (конец), ножица и сламки.

Вземете салфетките и ги подравнете. След това ги сгънете наполовина, а после на хармоника. Превържете през средата им тел (конец).

идеи цветя от салфетки 02

идеи цветя от салфетки 03

С ножицата изрежете краищата на салфетките, като ги заострите или заоблите, в зависимост от това, какви венчелистчета искате да имат вашите цветя. Ако искате да са далии, те трябва да са заоблени, а за карамфилите, трябва да са остри.

идеи цветя от салфетки 04

Остава само да разделите слоевете и да оформите всички венчелистчетата, като леко ги намачквате. Може да закрепите цветята върху сламки.

идеи цветя от салфетки 05

идеи цветя от салфетки 06

Това е всичко, вече знаете как да си направите цветя от салфетки!

идеи цветя от салфетки 07

идеи цветя от салфетки 08

идеи цветя от салфетки 09