4.4545454545455 1 1 1 1 1 Rating 4.45 (11 Votes)
идеи снежен човек от памукСнежният човек е един от най-веселите и симпатични символи на зимния сезон. Той е почти задължителен за коледната украса, изработват се съдове, дрехи, бижута и всякакви други предмети с неговия лик. Винаги когато видим снежният човек с неговия нос от морков, това предизвиква у нас положителни емоции и ни напомня за щастливите мигове от детството.

За тези от вас, които не знаят, на 18 януари се празнува международния ден на снежния човек. Идеята за това е на германския колекционер Корнелиус Граетц. Тази дата не е случайно избрана. Единицата символизира метлата, а осмицата наподобява тялото на снежния човек.


Тъй като ние от 1001 Идеи, много харесваме такива симпатични символи на даден сезон, решихме да ви покажем как да си направите снежен човек от памук. Лесно и забавно е! Включете и децата в направата му!

Какво ще ви е нужно: памук
PVA лепило
сапунена вода
клечки за зъби
клонки (за ръцете)
оранжева боя (за нослето)
по желание брокат
 

Как се прави: Вземете парче памук и с насапунисани ръце оформете от него две топки с различни размери: за главата и торса. Оставете ги да изсъхнат.

идеи снежен човек от памук   идеи снежен човек от памук

В отделен съд разтворете част от лепилото във вода. Към него може да добавите брокат. Намажете вашите снежни топки с лепилото и оставете да изсъхнат. Съединете главата и торса с помощта на клечка за зъби, предварително натопена в лепилото.

идеи снежен човек от памук   идеи снежен човек от памук

За да направите морков за носа, трябва стегнато да навиете памук на клечка за зъби, да намажете отгоре с тънък слой лепило, след това да свалите от клечката и да оцветите с оранжевата боя.

Залепете нослето и очичките на снежният човек, сложете ръчичките от клонки и украсете с шал и шапка. Готово!

идеи снежен човек от памук   идеи снежен човек от памук

А ако искате да разберете как може да си направите снежен човек от чорапи, вижте тук.