4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)
идеи играчка змия от капачки на бутилкиПрез лятото често купувате минерална вода и разхлаждащи напитки в пластмасови бутилки. След употребата им те обичайно отиват в кошчето за боклук.

Разбира се може да не изхвърляте пластмасовите капачки от бутилките и да направите нещо интересно от тях.


За тези, които обичат да създават от нищо-нещо е следващата ни идея. Направете интересна и цветна играчка змия за вашето дете. 

 

Какво ще ви е нужно:

цветни пластмасови капачки с еднаква големина
кръгъл ластик или шнур за украса
отвертка (може шило, нажежена игла, пирон, поялник и т.н.)
чук
пластмасово яйце
мърдащи очички
сатенена панделка за украса
пистолет за лепене с горещ силикон

Как се прави:

Като начало измийте и подсушете пластмасовите капачки. След това с помощта на отвертка и чук (шило, нажежена игла, пирон, поялник) пробийте в средата им по една дупка. Направете дупка и в долната половина на пластмасовото яйце. Завържете един възел в края на ластика (шнура) и започнете да нанизвате отвътре навън капачките. Завършете с пробитата половинка на яйцето (промушете я отвън на вътре), в която също направете възел и затворете с другата половинка. Това ще е главата на вашата змия.

идеи играчка змия от капачки на бутилки

Залепете върху нея мърдащите очички и нарисувайте с маркера уста. Украсете вашата змия със сатенена панделка. Готово!

идеи играчка змия от капачки на бутилки

идеи играчка змия от капачки на бутилки

идеи играчка змия от капачки на бутилки

Може да направите весела и цветна змия и от пластмасови кутийки от шоколадови яйца, които може да залепите една за друга. Друг вариант е пълзящата гадинка да е подвижна, като нанижете пластмасовите яйца на ластик. Дупките в тях може да направите с горещ пирон, а да ги нанижите по два начина: по цели кутийки или на половинки. Просто експериментирайте и зарадвайте детето си с нова играчка.

идеи играчка змия от капачки на бутилки