4.4 1 1 1 1 1 Rating 4.40 (5 Votes)
идеи есенен свещник в еко стилЕсента е времето, когато дните стават по-къси, а слънцето го виждаме все по-малко и по-малко. Именно в това време имаме нужда от светлина и топлина повече от всякога. За това ще ви помогнат свещите - изключително просто, но гениално изобретение, което дава не само светлина, но също така и уют.

Много от нас асоциират пламъка на свещите с комфорт, уют, романтика - и в същото време с нещо мистериозно. Дори обикновената вечеря ще бъде специална, ако на масата се поставят и запалят свещи. Те могат да създадат едновременно романтична и празнична атмосфера.

Есента е богата на различни естествени материали, които могат да бъдат използвани за украсата на свещи и свещници. Есенните цветни листа може би заслужават специално внимание през този сезон. Отлично ще изглежда всеки стъклен съд, украсен с тяхна помощ. Затова днес решихме да ви покажем как може да си направите свещник с листа.

Какво ви е нужно:

есенни листа (естествени или изкуствени)
буркан
PVA лепило (лепило за декупаж)
малко парче дунапрен или малко парче гъбка
спирт
крепирана кафява хартия на ленти или панделки за декорация
свещ

идеи есенен свещник в еко стил

Как се прави: Избършете буркана със спирта, за да се отървете от мазнините и мръсотиите. След това започнете да нареждате и прикрепяте листата към външната страна на буркана, фиксирайки ги с лепило.

Малкото парче дунапрен ще ви послужи ако се наложи да изкарате въздуха, останал под някое листо, преди то да е залепнало напълно.

идеи есенен свещник в еко стил

Облепете целия буркан с листа. За да стане по-красив свещника завържете лентичка от крепирана кафява хартия около гърлото на буркана. Готово! Може да поставите вътре свещ и да я запалите. Направете няколко такива свещници и украсете дома си с тях.

идеи есенен свещник в еко стил

идеи есенен свещник в еко стил

идеи есенен свещник в еко стил