5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
идеи коледни играчки от орехови черупкиКоледните играчки могат да бъдат изработени от всякакви материали. А с всяка година в магазините от тях има все повече и повече, така че човек съвсем се обърква при избора им.

Разбира се, не е задължително непременно да накупите лъскави играчки за елхата и да похарчите една торба пари за украса. Ние от 1001 Идеи сме почитатели на естествените материали и ръчната изработка и затова винаги препоръчваме, когато имате възможност да създадете украсата със собствените си ръце, вместо да купувате готова такава.

Интересно решение е играчките за елхата да бъдат направени от орехи. Гарантираме, че ще бъде доста лесно, бързо и разбира се забавно. Готови ли сте? Да започваме!   

Необходими материали:

орехи - разполовени и изчистени от сърцевината
сатенена лента - ширина около 4 мм любим цвят
лепило
мъниста - дървени или други с каквито разполагате
игла с голямо ухо
акрилна боя
четка за рисуване

идеи коледни играчки от орехови черупки

Как се правят: В зависимост от това колко играчки от орехи искате да имате, нарежете същото количество лентички, например дълги около 21 см. Вземете една лентичка и в единия й край направете възел.

Направете примка с подходящ размер и промушете отгоре мънисто.  

След това вземете две орехови черупки и една от тях намажете по краищата с лепило. Не слагайте много от него, за да не се разтича по стените. Краят на лентичката с възела прикрепете към черупковата половинка с лепило и захлупете с втората (трябва да скриете възела вътре). Стиснете двете половинки и ги подръжте малко да се залепят. Ако лепилото се разтече навън, просто го избършете.

След това оцветете орехите с малко акрилна боя. Бъдете внимателни, боята не трябва да бъде прекалено течна. Нанесете боята само повърхностно, за да се запази структурата и да предадете на орехите мраморен ефект. Готово!

идеи коледни играчки от орехови черупки

идеи коледни играчки от орехови черупки

Можете да завържете панделки на орехите или да ги украсите с брокат, не се колебайте да използвате въображението си!

Видяхте ли, че отново се получи лесно и красиво? Ако ви хареса, споделете с приятели!