5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
идеи елхичка от кафени зърнаКоледа винаги се свързва със сияещата елха, подаръците, белобрадия старец и неговата красива помощничка Снежанка. Но не винаги горското уханно дърво за празника трябва да е зелено и бодливо.

Сега е много модерно да се правят коледни елхи от различни материали - хартия, плат, сухи цветя, пера, бонбони и дори от кафе. Последният вариант на зимната красавица не само ще създаде празнична атмосфера, но също така ще напълни дома ви с приятен аромат.

Изработката на такава миниатюрна елхичка не е сложна, но това ще отнеме малко време за залепването на зърната и украсата. Но разбира се в края на този творчески процес, вие ще получите не само красива вещ за украса на интериора, но също така и една страхотна идея за коледен подарък за приятели и роднини. 
 
Размерите на елхичките могат да бъдат различни, но по-добре е да направите малки дръвчета, които могат да бъдат поставени на масата или нощното шкафче - така те ще бъдат по-забележими.

Какво ви е нужно:

кафе на зърна
основа (готов стиропорен или картонен конус)
кафяв конец
моментно и PVA лепило
четка
ножица
поставка за елхата (в случая е използвана поставка за свещ)
прозрачен лак за нокти и грис (по желание)
златен (сребърен) спрей боя или друга
декорация за елхата - панделки, мъниста и т.н

идеи елхичка от кафени зърна

Как се прави: Вземете готов картонен (стиропорен) конус и щедро го намажете с PVA лепило. Отгоре хаотично увийте кафяв конец (добре е да залепите колкото е възможно повече конец).

идеи елхичка от кафени зърна

След това преминете към залепването на първия слой от кафените зърна. Лепенето трябва да започне отдолу. Обилно намажете с лепило долната част на конуса и внимателно прикрепяйте зърната към основата, така че да бъдат разположени възможно най-близо едни до други. Оставете малко от върха на конуса непокрит.

идеи елхичка от кафени зърна

След като сте готови със залепването на първия слой зърна, преминете към следващия. Опитайте се тези да ги залепите върху празните пространства, които са останали от предишния слой.

Всички зърна от кафе са различни по форма и размер, подберете подходящи за целта.

идеи елхичка от кафени зърна

След това преминете към украсата на елхичката. В този случай е използвана кремава панделка за върха и перлени мъниста. Залепете хаотично мънистата с моментно лепило, където има останали дупчици. Оставете да изсъхне напълно.

идеи елхичка от кафени зърна

Ако искате може да направите ствол на елхичката от дебел картон, навит на тръба, да го оцветите и да посадите коледното дръвче в поставка за свещ. Всичко зависи от вашите предпочитания.

идеи елхичка от кафени зърна

Може да оставите елхичката така украсена само с мънистата или да й добавите малко сняг. Това може да го постигнете като намажете дръвчето с прозрачен лак за нокти и отгоре да поръсите с грис.

идеи елхичка от кафени зърна

Остава да поставите само панделката на върха.

идеи елхичка от кафени зърна

Кафената елхичка е готова! 

идеи елхичка от кафени зърна