5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Как се прави фото свещИдват празници, свързани с любими хора – половинката, нашите обични майки, та дори и на децата се налага да помогнем с изработването на първите им „валентинки“. 

Разбира се, няма по-хубав подарък от този, направен от самите нас. В такъв подарък се влага много внимание и чувство, затова абсолютно винаги е добре оценен.

За днешната идея няма нужда от сериозни приготовления – трябва да купите обикновена едноцветна свещ. Може и ароматна – това зависи от индивидуалния ви вкус, за изпълнението не е важно.

Следващата  стъпка е да изберем снимката, с която ще декорираме свещта. В днешно време имаме направени купища снимки с любимите хора. Малко от тях имаме на хартия, обаче. За целта можете да ползвате снимка от фотостудио, но също така можете да копирате избраната  снимка на принтер . Не се притеснявайте, ако нямате под ръка цветен принтер и копирате снимката в черно и бяло - подаръкът ви няма да бъде по-малко ефектен.

Как се прави фото свещ

За по-нататъшното осъществяване на нашата идея е необходима восъчна хартия (наричана още парафинова хартия), която ще ни помогне да залепим снимката на свещта. Такава хартия можете да закупите онлайн или да потърсите в магазините за домакински пособия.

И последният детайл – сешоарът. Всеки има вкъщи. След като сме готови с приготовленията, пристъпваме към изпълнението.

С помощта на восъчната хартия закрепяме снимката по начина, показан на снимката:

Как се прави фото свещ

Включваме сешоара и след като минем внимателно по повърхността на цялата снимка, го оставяме настрана, изчакваме мъничко време, за да стегне размекнатия парафин и отстраняваме внимателно парафиновата хартия. След като сме я махнали, виждаме резултата – оригинална свещ, декорирана със снимка на любимия човек, на който ще я подарим.

Как се прави фото свещ