4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)
Как се прави кошничка от кареВсички имаме в дома си, от онези красиви и бели каренца, плетени на една кука от майките или бабите ни. Повечето стоят в гардеробите или някой шкаф, защото просто не знаем какво да правим с тях, а не искаме да изхвърлим подарък, свързан със скъп човек.
Днес  ние ви предлагаме една свежа идея, която е изключително лесна за изпълнение и в същото време ще намерите красиво и практично приложение на тази изящна плетена красота.

Ако имате повече каренца  – още по-добре!  Трябва ни боя за тъкани, препарат за колосване, две купи, малко вода (ако се налага разреждане при колосването)  и каренцето.

Разбъркайте в едната купа препарата за колосване и водата. На препарата, който можете да купите от по-големите супермаркети, има указания за използване – следвайте ги. Има всякакви.

А можете да направите и сами, като разредите вода с няколко лъжици брашно или нишесте.  Дори със захар може да се колосва – 4 с.л. захар се завират в 200 мл. вода. Изобщо – варианти за колосване – много.

Как се прави кошничка от каре

След това добавете желания цвят боя за плат. Но и без да ги боядисвате, ще се получат ефектни и красиви малки купи (кошнички). Натопете каренцето в сместа и оставете за няколко минути  да поеме добре от разтвора. Финалният момент е предварително избрана по големина и форма купа, върху която разстелвате каренцето и оставяте да изсъхне напълно.

Как се прави кошничка от каре

След като изсъхне, вашата нова кошничка е готова – можете да използвате за събиране и подреждане на всякакви дреболийки, разпръснати във вашия дом.

Как се прави кошничка от каре

За финала ви предлагаме вариант на нашата днешна идея – от старото каренце, което може да оставите за съхне върху балон (сложете и лепило в сместа). Когато изсъхне, ще придобие чудесна форма и можете да го използвате като свещник.

Как се прави кошничка от каре

Ето още няколко кошнички за вдъхновение:

Как се прави кошничка от каре

Как се прави кошничка от каре

Как се прави кошничка от каре

Вижте също: Великденска кошничка за украса от силикон