4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (4 Votes)
Как се правят калинки от хартияДецата обичат да изработват разни неща със собствените си ръце. И не само в училище – вкъщи, с мама или тате, също е забавно.

Днешната идея е много подходяща, ако сте решили да прекарате известно време с децата, заети с полезно забавление.

Какво винаги, предложението ни е много лесно за изпълнение, а необходимите материали са само малко червен и черен картон, лепило и ножица. И творчески ентусиазъм, разбира се! Ще изработим симпатична калинка от хартия.

Как се правят калинки от хартия

Нарежете червения картон на ленти и кръгчета. Като кръгчетата отговарят на желания брой калинки.  На кръгче се падат по шест лентички. На снимката по-долу се вижда добре съотношението в големината на елементите.

Как се правят калинки от хартия

Прегънете лентичките и залепете върху кръга по показания на снимката начин.

Как се правят калинки от хартия

Направете същото с останалите лентички, докато се получат тези симпатични хартиени форми, от които ще оформите тялото на вашата калинка.

Как се правят калинки от хартия

Изрежете от черния картон точиците, пипалцата и очите на калинката. Ще ви трябва и малко бяло – него може да изрежете от обикновена копирна хартия (или каквато имате подръка). Формите са прости и лесно изпълними.

Как се правят калинки от хартия

Залепете внимателно детайлите върху тялото на калинката, като пипалцата не залепяте напълно, а оставяте да стърчат в горната си част.  И ето, че имате страхотна и красива калинка – забавление за децата и успокоение за вас, че са били поне за малко далеч от телевизора и таблета.

Как се правят калинки от хартия