5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Еленче от разпенено ПВЦЕдин от най-известните и популярни символи на Коледа са елените, които теглят шейната на дядо Коледа.

И тъй като този вълшебен празник наближава и всички вие искате той да е изпълнен с красота и светлини, сме ви подготвили една страхотна идея.

Днес ще ви покажем как може да си направите коледни еленчета от разпенено PVC. Идеята е лесна за изпълнение, но крайния резултат е зашеметяващ.

Разпененото PVC е доста разпространен материал в ежедневието ни. То се използва за рекламни табла, декорации, информационни табелки, в интериорния дизайн, окачени тавани и мебели.

Разпененото PVC се обработва много лесно и за изрязването му ще ви е нужен макетен нож, който предполагаме, че се намира във всеки един дом.
Въоръжете се също с тънък маркер, за да нанесете шаблоните или да нарисувате директно върху пвц-то, което ще изрязвате.

Ще ви трябва и лепило за ПВЦ. Може моментно или такова с отворено време за свързване, за да имате време да наместите елементите, преди лепилото да е залепнало здраво.

Ето няколко различни еленчета и шаблони. Изберете си това, което ви допада най-много или създайте свое уникално. От нас идеята, а от вас изпълнението.

Еленче от разпенено ПВЦ

elenche ot razpeneno PVC 04

elenche ot razpeneno PVC 03

А може да добавите и шейничка към еленчетата. Току виж и дядо Коледа дошъл да й се възхищава и да ви донесе по-голям подарък :)

elenche ot razpeneno PVC 02

Ето и различни шаблони на еленчета, за да добиете представа как трябва да се оформят отделните части:

Шаблон на еленче от разпенено ПВЦ

Шаблон на еленче

elenche ot razpeneno PVC 09
Ако нямате двор, а живеете в апартамент, може да си изработите мини еленчета от разпенено PVC. Просто разпечатайте шаблоните по-горе и ги нанесете с маркер върху материала, който ще изрязвате.

Внимание! Препоръчваме ви преди да изрежете частите от пвц, леко да ги очертаете върху маркираното с макетния нож, за да си създадете улей по който ще "върви" ножа и няма да излиза от контурите.

Ако се чудите от къде може да намерите разпенено PVC и лепила за него, аз лично предпочитам да го купя от складовете на фирма Туплекс, тъй като там ги взимам винаги на най-добра цена. Въпреки, че са вълшебни, все пак не искаме еленчетата да ни излезнат "златни" нали :)