4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (4 Votes)
Снежен човек от вестници и балониДнес ще ви покажем как може да си направите уникален снежен човек от балони и вестници. Идеята е лесна за изпълнение, но ще ви е нужно търпение и малко ще трябва да си изцапате ръцете с лепило направено от брашно и вода.

Ако имате купчина непотребни вестници в килера, изваждайте ги защото започваме да творим.

Какво ще ви е нужно:


- три балона
- канап или тънко въженце
- цветна креп хартия
- скоч или хартиено тиксо
- лепило от брашно и вода или PVA лепило (по избор)
- ножица

Как се прави:
Да започваме да оформяме Снежко:

Надуйте 3-те балона с различна дебелина. Разбира се за основа поставете най-големия, след това средно големия и най-отгоре най-малкия.
Слепете ги да не мърдат с помощта на хартиено тиксо или скоч.

Снежен човек от вестници и балони

Време е да си направим лепилото. Ако не искате да използвате поливинил ацетатно лепило, можете да си направите у дома, абсолютно безвредно лепило за хартия.

Сложете 1 чаша вода и чаша и половина брашно в дълбок съд и разбъркайте докато се получи хомогенна смес. Сместа не трябва да бъде нито много рядка, нито прекалено гъста. Дори и да направите повечко от лепилото и да ви остане, няма страшно, може да го съхраните в хладилника за 1-2 седмици в затворен съд.

Снежен човек от вестници и балони

Започваме да лепим вестниците към балоните. Ей тук е момента, в който включвате децата в голямото цапотене и после намирате петна от брашно на всевъзможни места у дома. Дори на такива дето не знаехте, че съществуват, и че може да се достигне с ръчичка до там :)

Снежен човек от вестници и балони

За по-голяма устойчивост на конструкцията, можете да прекарате тънко въженце или дебел канап около трите балона, да овъртите и вържете. Така ще сте сигурни, че снежния човек няма да се разпадне безславно, докато с гордост го показвате по празниците на роднини, приятели и разбира се на завистливата съседка, която би трябвало да се пръсне от завист, докато съзерцава творението ви. Или ако не се пръсне чак, поне да пролее сълза от умиление :P

Снежен човек от вестници и балони

Време е да грабваме ножицата и креп хартията. Режете дълги парчета, прегъвайте на две и леко ги прорязвайте. Лепете с лепилото. Вижте на следващите снимки какво трябва да се получи:

Снежен човек от вестници и балони

Снежен човек от вестници и балони

След като обиколите целия Снежко с гофрираната, креп хартия направете нос, очички и уста от цветна хартия и залепете. Ако имате някое малко шалче му го вържете, ако нямате, направете едно от цветна хартия или плат.

Време е да се порадваме на снежния човек от балони и хартия!

Снежен човек от вестници и балони

Ако ви харесва този мил Снежко, споделете го с приятели! Благодарим ви!