5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Идея със замразена вода в балониКогато падне сняг, е време да започнат забавленията на двора. Замерваме се със снежни топки и правим снежни човеци. Е някой път не приличат много на човеци, а на някакви извънземни твари със странни пропорции.

Ама това не e защото толкова си можем, а просто сме арт личности. :P
Хубаво е да уточним! Нищо че тъщата като отвори оня ден входната врата и като видя моя снежен човек на двора й се накъдри косата, преди да си е сложила ролките. Май не разбира много много от Арт милата!

Та започнах да ви обяснявам (не че не знаете) колко е забавно на двора, когато падне сняг. Днес обаче няма да ви напътствам как да си правите снежен човек, а ще ви покажа една доста причудлива и интересна идея. И както винаги ще е изключително лесна, но и много ефектна.

Ще си направим ледени, цветни топки и ще ги пръснем из двора за настроение и забавление на децата... и на нас. Нали сме едни непораснали деца.

Идеята е осъществима само ако температурите навън са по-дълго време под 0 градуса.

Какво ще ви е нужно:


- балони
- безвредна хранителна боя, няколко цвята
- вода
- леген
- спринцовка или пулверизатор за балони

Как се прави:
Предварително в пулверизатор или спринцовка сложете хранителната боя. Ако е много гъста разредете с вода.

Напълнете балоните с вода и добавяйте във всеки от тях различна боя. Вържете, разклатете добре и ги оставете навън да замръзне водата. След това разрежете балоните и ще се насладите на цветните, причудливи и ледени топки пръснати във вашия двор.

Идея със замразена вода в балони

Ето така трябва да изглежда крайния вариант.

Идея със замразена вода в балони

Така дворът ви ще стане по-цветен, сякаш са разхвърляни гигантски бонбони из него. Децата определено ще се забавляват много по време на игра в снега.

Ако ви е харесала тази идея, споделете я с приятели! :)