5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
идеи великденски яйца от парченца прежда 01Предлагаме ви, една лесна за реализиране идея за създаване на великденски яйца от парченца прежда. За направата на едно ще ви отнеме не повече от 10 минути, а резултата ще е невероятен.

Такива яйца ще бъдат интересна и красива украса за вашия дом по време на празника.


Какво ви е нужно:

прежда в различни цветове
ножица
универсално лепило
основа (яйце или стиропор)
металическа нишка (люрекс)

идеи великденски яйца от парченца прежда 02

Ето как се прави:

Нарежете преждата на малки парченца - от 0,5 до 1 см. Може да смесите парченцата или да ги групирате по цветове. Ако ги смесите ще получите по-голямо разнообразие на великденски яйца.

идеи великденски яйца от парченца прежда 03

идеи великденски яйца от парченца прежда 04

Изберете си върху каква основа ще лепите. Ако е върху яйце, изсипете съдържанието му, измийте и подсушете добре. Друг вариант е да изрежете от стиропор основа във формата на яйце. Решението е ваше.

идеи великденски яйца от парченца прежда 05

След това вземете лепило и започнете да лепите парченцата прежда по повърхността. Правете го на етапи и притискайте по няколко секунди. Така докато покриете цялата основа на великденското яйце. После оставете напълно да изсъхне. Докато това стане можете да направите и други яйца.

идеи великденски яйца от парченца прежда 06

                          идеи великденски яйца от парченца прежда 09

След като лепилото е изсъхнало и парченцата прежда са залепени добре, вземете металическата нишка и навийте няколко слоя върху яйцето. Няма определен начин за навиването, така че го направете както на вас ви харесва. Залепете или завържете края на нишката и великденското яйце от парченца прежда е готово!

идеи великденски яйца от парченца прежда 07

идеи великденски яйца от парченца прежда 08