5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Идеи за стария пуловерВсеки от нас има в гардероба си поне два-три пуловера, които не носи отдавна, но и не изхвърля, по незнайни причини. Днес ние ще ви предложим няколко оригинални начина за съживяване на любимия стар пуловер.

Трябват ви само ножица, дебела игла и конец (прежда) за зашиване.

Само от ръкавите на пуловера веднага изскачат безброй идеи! Ако имате мъничък домашен любимец, можете да му ушиете съвсем лесно и бързо нова дрешка. Следвайте указанията от снимката по-долу и ще се изненадате от резултата. А вашият домашен любимец с удоволствие ще излиза на разходка в студената зима.

Идеи за стария пуловер

Идеи за стария пуловер

Краката ви са постоянно измръзнали и ви се иска да ги увиете в нещо топличко? Вижте по-долу как да превърнете двата ръкава на пуловера в топли гети.

Идеи за стария пуловер

А ако сте по-сръчни и ви се занимава с нещо малко по-сложно, си ушийте от ръкавите домашни терлици-ботушки.

Идеи за стария пуловер

Тъй като най-лесно се крои и шие на правоъгълник, ви предлагаме да дадете нов живот на възглавничките на дивана – облечете тях в нова дреха! Ако досега сте си нямали, направете си – лесно е!

Идеи за стария пуловер

Идеи за стария пуловер

Друго интересно приложение е да подмените стария плат на абажура на нощната лампа с разкроено парче от стария пуловер. Няма да е трудно – абажурите имат метална конструкция, по която се моделира и обикновено формата им е лесна за изпълнение.

Идеи за стария пуловер

Идеи за стария пуловер

Топли ръкавици с един пръст лесно можете да направите, ако следвате внимателно инструкциите на снимката:

Идеи за стария пуловер

От остатъците на пуловера, който вие вече сте прекроили в някоя от описаните по-горе идеи, можете да си направите гривни, обеци или лента за коса. С малко добавени камъчета, гарантирано се сдобивате с оригинално бижу, уникална изработка.

Идеи за стария пуловер

А вместо да изхвърляте и купувате нови саксии, можете да облечете старите в „модели“ от няколко различни пуловера. Така ще освежите интериора в дома си и най-хубавото – няма да ви струва нищо!

Идеи за стария пуловер

Това са само една малка част от възможностите за вдъхване на нов живот на старите плетива. Сигурни сме, че ако сътворите поне една от предложените идеи, в процеса на работа ще ви хрумнат още няколко.

Вижте също и тази страхотна идея:
Направете легло за домашния си любимец от стария пуловер