5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
идеи дантелен чокърЖените са започнали да украсяват шията си още в древни времена. Оттогава насам украшенията са се развили много, от примитивни кости, до скъпи бижута.

Модата обаче е непостоянна и има свойството да се завръща. Така например от две години актуални накити отново са чокърите, които за първи път са украсявали шията на жените в епохата на Късното Средновековие. Тогава те са били носени от благородни дами, чиито портрети всеки художник е искал да запечата на рисунка.

В наше време чокърът е станал много любим на представителките на субкултурите, като например стиймпънк, готик, косплей и т.н., а след появата му на модните ревюта на известни дизайнери, печели сърцата и на популярни личности.

Много е лесно да си направите такова колие сами в къщи. Изискват се минимални усилия и разходи, а с малко фантазия може да създадете цяла колекция от чокъри за различни поводи.

Чокърът (от англ. choker) е късо колие с различни размери, което е плътно прилепнало по врата. Това украшение има много разновидности.

Чокърът може да бъде изработен от различни материали, включително кадифе, пластмаса, мъниста, кожа, метал като сребро, злато или платина и т.н. Той може да бъде украсен по различни начини, включително с пайети, копчета или висулка. Но един от най-изисканите и изтънчени модели е дантеления чокър. Той добавя на женския образ изисканост и романтика. В зависимост от външния ви вид, такъв чокър може да се комбинира с различни неща. Така например чокърът направен от тънка дантела може да се носи с обикновени дънки и топове. Чокор с по-широка дантела от своя страна ще ви придаде винтажен стил, напомнящ на аристократка от деветнадесети век.

Друг връх на популярността си чокърът имаше през 90-те години на миналия век. Ето една идея, която ще се хареса на модерните жени.

Какво ви е нужно:

дантела
висулка по ваш избор
метална закопчалка тип клипс
тогл закопчалка
свързващи се халки за бижута
ножица
клещи за бижута с кръгло рамо

идеи дантелен чокър

Как се прави:

Отрежете подходящо количество дантела, а след това в двата й края прикрепете метална закопчалка тип клипс с помощта на клещите.

идеи дантелен чокър

Използвайки свързващите халки и клещите, закрепете висулката за дантелата.

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

Накрая закрепете й тогл закопчалката.

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

Готово! Вече може да се разходите с новия си актуален аксесоар.

идеи дантелен чокър

Вижте още идеи

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър

идеи дантелен чокър