5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
полезни съвети бадеми Ядката на горчивия бадем съдържа около 50% масло, 20-30% протеини, 3-5% захари, витамин В2, ензими, холин (витамин В4), калций, калий и т.н. В сладкият бадем има много по-голямо количество захари и масло, но и двата вида се използват за най-различни козметични цели (за маски, масажи и т.н.)

Днес сме ви подготвили няколко полезни съвета, чрез които ще се погрижите за здравето си, ще подобрите визията си, а и ще направите така, че вашата кожа да изглежда по-свежа и красива.
 

*Вежди и мигли

За укрепване на мигли и вежди и ускоряване на растежа им, сложете върху тях за 10-15 мин. тънки салфетки, напоени с топло масло от бадеми. Повтаряйте през ден процедурата.

*Зрение

Хапването на горчив бадем подобрява зрението. Яжте всеки ден по 5-7 ядки.

полезни съвети бадеми

*Кожа

- При появата на първите бръчки, смесете 2 с.л. смлени бадеми със 150-200 мл кисело мляко. Получената смес нанесете върху лицето и шията, под формата на маска за 1 час, след това изплакнете с топла вода. Повторете процедурата през ден, за около месец.

- За да бъде кожата ви свежа и гладка, я почистете със смес от 1 жълтък и 2 с.л. бадемово масло.

- Бръчките под очите тип "пачи крак" може да отстраните, ако ги намажите с бадемово масло, чрез леко втриване с върховете на пръстите си.

*Коса

Натрошените ядки от сладки бадеми, смесени с мляко 1:1 се използват за засилване на растежа на косата. Втрийте в кожата на главата всеки ден или през ден и оставете така през цялата нощ. На сутринта изплакнете с топла вода.