4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
полезни съвети натурален крем анти-ейдж за лицеПродължаваме с полезните идеи, свързани с красотата на дамите.

Днес ви предлагаме да си направите в домашни условия крем анти-ейдж за лице.

Чудодейният продукт ще тонизира лицето ви и ще придаде на кожата ви мекота и нежност. Също така ще ви помогне за изглаждане на бръчките!

Този крем е незаменим за тези, които поддържат редовно лицето си и искат да бъдат красиви и желани през по-голямата част от живота си. Уникалната комбинация от натурални съставки ще ви даде красота и младост на лицето!

Съставки:

половината от яйчен жълтък
1 ч.л. морска сол
2 ч.л. отвара от лайка
1 ч.л. мед
2 ч.л. бадемово масло или зехтин
вазелин или натурално какаово масло

Начин на приготвяне: Първо разтопете вазелина или натуралното какаово масло (36-38 градуса). Добавете към него смес от яйчен жълтък, морска сол, мед, бадемово масло или зехтин и накрая добавете няколко чаени лъжички отвара от лайка. Разбъркайте всичко добре и оставете да изстине.

полезни съвети натурален крем анти-ейдж за лице

Преди да нанесете крема овлажнете лицето си с останалата отвара от лайка. След това вземете малко от крема и го втрийте във влажната си кожа. Стойте така, докато крема не засъхне. След това внимателно го свалете с памучен тампон, натопен в минерална вода.

В зависимост от избраната основа (вазелин или какаово масло) се различава и начина на съхранение на крема. В първият случай трябва да се съхранява във фризер, а втората целебна съставка може да стои в хладилника. Имайте предвид, че вазелинът има асептично, ексфолиращо и хидратиращо действие, а какаово масло благодарение на наличието си на метилксантин, танини и кофеин има тонизиращо и изцеляващо действие. Според индивидуалните характеристики на кожата ви трябва да изберете основа.

Използването на този крем ще ви позволи възможно за най-кратък период да тонизирате кожата на лицето, да се отървете от лющенето, да загладите фините бръчки и да затворите порите. Покажете и на вашите приятелки тази страхотна идея. Нека и те изглеждат фантастично като вас.