4.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.71 (7 Votes)
10 лесни съвета за почистване на домаВ повечето случаи сме свикнали да използваме скъпи препарати, за да почистим дома си. Понякога обаче не забелязваме обикновени продукти, които се срещат в кухнята и биха свършили страхотна работа при измиване премахване на петна и избелване.


За практичните домакини са следващите бързи 10 съвета.1.
Знаете ли, че с горчица може да измиете чиниите? За целта по-добре е да си купете горчица на прах. Изсипете върху влажна гъба и изтрийте с нея мазните чинии - добре се измиват!

2. Универсално средство за почистване в целия дом е сместа от вода и оцет, плюс няколко капки лавандулово масло.

3. За да измиете прозорците, разредете оцет и вода в съотношение 1:5, нанесете върху стъклата и избършете с мека кърпа или вестници. Оцетът може да бъде заменен с лимонов сок.

4. Може да полирате стъклата с амоняк и сапун.

5. А огледалата със смес от оцет и вода в равни пропорции.

10 лесни съвета за почистване на дома

6. Сода за хляб - средство, с което може да почистите фурната. За да премахнете мазнините оставете през нощта една четвърт чаша амоняк във фурната и на следващата сутрин, избършете със содата. Ефективно може да почистите също и още топла плоча (котлон) с обикновена сол.

7. Почистете канализационните тръби с помощта на сол. За целта трябва да я изсипите в тръбата и да изплакнете с вряща вода.

8. За да се преборите с петната от варовик по мивката, ваната, тоалетната чиния, залейте ги с оцет, поръсете отгоре малко сода за хляб и оставете така да престои. След това те лесно ще се изчистят с четка.

9. Може да избелите някоя тъкан така: В 10 литра вода добавете 2 с.л. водороден пероксид (прекис) и 1 с.л. амоняк.

10. Изненадващо добре работи царевичното нишесте за почистването на килими. Трябва да го поръсите върху настилката и след това да прахосмукирате повърхността.