4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)
полезни съвети как да си направим лесно домашен крем за тялоПритеснени ли сте от безкрайните количества химически и синтетични съставки, съдържащи се в повечето козметични средства стоящи по рафтовете в магазините? Тогава със сигурност ще ви допадне идеята да си направите сами, в домашни условия чудесен крем за тяло.

Домашният крем за тяло също така може да стане страхотен подарък за всеки повод на ваш близък човек.
Какво ще ви е нужно:

3/4 чаша натурално масло (от сладък бадем е много подходящ, защото лесно се абсорбира от кожата и не оставя мазни следи, но можете да използвате всяко друго по ваш вкус).
1 чаша чиста вода
2 с.л. пчелен восък. Восъкът трябва непременно да е пчелен, защото повечето от другите восъци имат в състава си петролни продукти.
30 капки етерично масло (лавандула, иланг-иланг, бергамот и друго по желание). Уверете се, че маслото е именно етерично (essential oil), а не ароматно (fragrance oil), което е синтетично.
стъклен съд за съхранение на крема

полезни съвети как да си направим лесно домашен крем за тяло

Как се прави: Смесете маслото и пчелния восък и ги загрейте на водна баня. Веднага след като восъкът се разтопи, махнете сместа от котлона. Оставете я да се охлади в продължение на не повече от 1-2 минути, защото восъкът се втвърдява бързо.

Сложете в блендер водата и изливайки на малки порции, започнете да я смесвате с получената смес от масло и восък.

В процеса на изливане, сместа постепенно ще започне да образува емулсия, която обикновено се сгъстява след като три четвърти от съставките са се смесили. Продължете така докато смесите цялото количество с водата.

полезни съвети как да си направим лесно домашен крем за тяло

След това, в зависимост от това колко силен искате да бъде аромата, добавете в сместа няколко капки от избраното етерично масло.

Преместете готовият крем в стъклен съд. Той може да се съхранява в продължение на около 6 месеца, по-добре това място да е в хладилника, за да удължите срока на годност.  

Това е всичко! Сега, вашата кожа ще ви бъде благодарна за природния лечебен крем и няма да бъде подложена на незнайно какви химикали, които се съдържат в голяма част от агресивно рекламираните козметични средства. Наслаждавайте се!

полезни съвети как да си направим лесно домашен крем за тяло