4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (8 Votes)
blzalka

Кашлицата е най-често срещания симптом при децата, който много трудно се повлиява от предписаните медикаменти и лечения. Всеки от вас знае колко са скъпи лекарствата, а понякога и доста вредни, когато се използват без консултация с лекар или при предозиране. Още повече децата ви не винаги с готовност приемат лекарства, било то и сладък сироп за кашлица.

Днес решихме да ви спестим разходката до аптеката и времето за увещание от типа: "Моля те...Само още една лъжичка от този лечебен сироп"!
Смятаме да ви покажем как може да направите в домашни условия лечебни близалки против кашлица. Да, точно така. Направете ги сами, без консерванти и оцветители! Няма да има нужда да убеждавате малките палавници, че е време за сироп. Те сами ще поискат да излекуват неприятната кашлица.

Какво ще ви е нужно:

  • 250-300 грама пчелен мед
  • 1 чаена лъжичка сух смлян джинджифил
полезни съвети домашни близалки за децата против кашлица

полезни съвети домашни близалки за децата против кашлица

Как се правят: В малка тенджера смесете меда с джинджифила и поставете на бавен огън. За да не "избяга" меда, непрекъснато трябва да разбърквате. Варете докато сместа се сгъсти дотолкова, че да не се разлива, когато капнете от нея върху гладка повърхност.

полезни съвети домашни близалки за децата против кашлица

След това я изсипете в силиконови форми за бонбони или лед и поставете по една дървена пръчица. За да извадите по-лесно близалките, предварително намажете формите с растително масло.

Съвет: Можете да добавите в сместа 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок или отвара от корена на женско биле.

3-4 близалки на ден и неприятната кашлица ще замине в историята.