5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Идеи за предпазване на кожата през зиматаПрез зимата нашата кожата и по-специално тази на лицето, изисква повече грижи.  Трябва да бъдем подготвени за изпитанията, на които я подлага студът.

Преди всичко, трябва да направим всичко възможно, за да я предпазим от изсушаване. Сухотата е един от най-сериозните проблеми през студения сезон. Тя е предпоставка за поява на участъци груба и раздразнена кожа, а оттам един куп други усложнения.

На първо място, трябва да обърнем внимание с какви препарати третираме кожата си при почистване – някои са по-агресивни и е добре да ги оставим за лятото, когато няма такава голяма опасност да я изсушим. Специалистите съветват да се ползват подхранващи лосиони за почистване, но и да не се пренебрегват алтернативните варианти – билкови отвари, приготвени у дома – например, чаят от лайка е чудесен заместител на водата за почистване на лице – действа успокоително на чувствителната кожа.

Подхранване – каквато и козметика да ползвате, това е основното нейно свойство, което трябва да изисквате от козметиката си през зимата. Отнася се за цялото тяло и най-вече за лицето.

Студеният вятър навън, климатиците в офиса, сухият въздух – всички тези фактори ще направят кожата ви чувствителна, слаба, бледа и раздразнена, затова през зимата трябва да се ползват кремове и лосиони, съдържащи естествени масла и съставки, които гарантират възстановяване на еластичността и задържат хидратацията на кожата. Добра бариера срещу студа, снега и вятъра са мазните кремове, богати на витамини.  За по-голяма ефективност, нанасяйте, поне половин час, преди да излезете.

Идеи за предпазване на кожата през зимата

А ако не се доверявате на козметиката в търговската мрежа, направете сами домашен обогатяващ крем със следния състав:
– около 100 гр. сметана, един жълтък, супена лъжица мед и чаена лъжичка сок от лимон. Разбърквате и съхранявате в хладилника. А ако не ви се занимава, просто намажете лицето си с кисело мляко и след 30-40 мин. забършете. Ефектът е невероятен!

И накрая  - особено през зимата, не забравяйте двата основни фактора, които подпомагат за здравословното състояние на кожата ви – добрият сън и разнообразната храна, богата на витамини и минерали. Добре е да се знае, че през зимата кожата ни има нужда от малко повече сън, затова би било добре да увеличите поне с един час времето за спане. Сигурни сме, че веднага ще забележите благотворния ефект на съня по лицето си.