5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Лосион за почистване на гримЛосионът за сваляне на грим е продукт от съществено значение за поддържане на добро състояние на кожата.

Почистването ѝ е стъпка от ежедневните грижи, която не бива да пропускате. Особено вечер, преди лягане е просто задължително да свалите грима и градската мръсотия, полепнала по кожата ви.

В продуктите от търговската мрежа никога не е сигурно какво се съдържа, така че ние ви предлагаме изключително лесна за изпълнение идея, чрез която ще се сдобиете с чудесен и чист козметичен продукт, а като бонус - предимството да не се разделяте със значителна сума за целта.

Какво ни трябва за основа – ще използваме чай от лайка? Цветовете на лайката имат широко приложение в козметиката – освен многобройните си полезни качества, имат благотворно противовъзпалително действие върху кожата. Затова много често лайката се ползва в почистващи козметични продукти.

Пригответе около 200 мл чай от лайка.

За да превърнем отварата от лайка в лосион за почистване, трябва само да добавим малко полезни масла към течността. Бадемовото, кокосовото и маслото от ший са често използвани в козметичните продукти – те са доказали полезните си качества много отдавна и няма нужда ние да ги изброяваме.

Добавете по 10 капки от бадемовото и кокосовото масло, а за да разтворите маслото от ший (около чаена лъжичка), което е с по-различна консистенция просто подгрейте леко чая от лайка (но не го завирайте). Маслата лесно ще намерите в дрогерии, био-магазини, аптеки, онлайн магазини за натурални продукти.

И така, сложете готовата течност в празна бутилка – вече имате готов за ползване домашно приготвен лосион за почистване на грим.

Лосион за почистване на грим