5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Идея как се прави масло за тялоВ днешно време, когато все повече внимаваме какво похапваме, за да бъдем по-здрави, е добре да проверим с какво „храним“ собствената си кожа (която е най-големият човешки орган). Само заради това е необходимо да обърнем сериозно внимание на съставките, с които ежедневно я подхранваме. Ако погледнете гърба на  бутилката на лосиона си за тяло и се зачетете в състава, ще ви заболи глава от бройката и странните имена на  съставки, повечето от които са ви непознати.

И вместо да четете етикети и да се чудите коя от всички отрови да избегнете, си направете сами домашно масло за тяло, само с помощта на три съставки - кокосово олио, какаово масло и етерично (ароматно) масло по ваш вкус (лавандула, роза или друго ароматно масло). Когато го направите веднъж и се убедите в полезните му качества, няма да помислите повече да купувате готови продукти. А за невероятната ароматна комбинация сами ще усетите, когато изпробвате готовия лосион.

Органичните масла – кокосово и какаово можете да намерите във всеки магазин за био козметика. Ако нямате такъв близо до вас, интернет предлага безброй възможности за онлайн пазаруване.

Ако вече сте се снабдили с необходимите съставки, смесете равни части от олиото и маслото и разтопете на слаб огън, докато се втечнят добре, но не прекалявайте, за да не ги „сварите“. Ние няма да пишем точно количество, защото това можете да прецените вие – не е необходимо да е много, тъй като направата на нов лосион ще ви отнеме няколко минути.

Идея как се прави масло за тяло

След като сте разтопили съставките, капнете 5-10 капки от етеричното масло. С миксера разбъркайте добре сместа.

Идея как се прави масло за тяло

Идея как се прави масло за тяло

Идея как се прави масло за тяло

Сместа става бяла и пухкава - вашият лосион е готов - преместете го в удобен за вас съд – буркан или тубичка. В онлайн магазините за домашна козметика вече продават такива консумативи , в случай, че сметнете  домашния буркан за не толкова привлекателен съд  за козметика.

Идея как се прави масло за тяло

Не е трудно да се досетите, че може да се експериментира и с други масла - основната идея за изпълнение  е лесна – другото оставяме на вашето въображение.