5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
11 нестандартни идеи с водкаКакто знаете основното съдържание на водката е вода и етилов алкохол.

Освен, че обичайно се използва за пиене, тя може да намери приложение и за много полезни неща. Ето нашите 12 нестандартни идеи с водка:

1. Добавете във водата на вазата с цветя няколко капки водка, заедно с чаена лъжица захар. Така ще удължите живота на вашите цветя.

2. Използвайте я като освежител на неприятно миришещи дрехи. Както споменахме в началото във водка има голямо съдържание на етилов алкохол (спирт), който както знаем убива бактериите. За да се отървете от бактериите причиняващи неприятна миризва, просто трябва да напълните един пулверизатор с водка и да напръскате дрехите. След това ги проветрете на простора и изперете.

11 нестандартни идеи с водка

3. Ако ви опари в морето медуза, поръчайте от близкото заведение до плажа най-евтината водка и намажете мястото с нея, за да намалите болката.

4. Добавете водка към водата, с която миете прозорците и ще получите стъкла блестящи от чистота.

5. За да махнете безболезнено здраво залепналия лейкопласт върху кожата ви. Вземете памучен тампон, напоете го с водка и след това намокрете с него лейкопласта. Лепилото му ще се разтвори и ще го махнете лесно от кожата ви.

11 нестандартни идеи с водка

6. Ако в дома ви се събират мравки или други насекоми, просто напръскайте мястото с водка. Те ще изчезнат от там.

7. Неприятният херпес ще изчезне по-бързо, ако го обработите няколко пъти с тампон, напоен с водка.

8. С помощта на водката можете да почистите бижутата си със скъпоценни или полускъпоценни камъни. Просто ги накиснете във водка в продължение на пет минути, след което изплакнете с вода и ги избършете.

9. Премахнете етикети (стикери) от разнообразни повърхности. Просто напоете етикетите с водка. Водката ще разтвори лепилния слой и лесно ще отделите етикета или стикера.

10. Ако накисвате вечер краката в леген, добавете малко водка във водата. Това ще помогне да се отървете от неприятната миризма. Също така можете да напръскате обувките си отвътре с пулверизатор пълен с водка.

11. Водката също така може да помогне и срещу разширените пори. Можете да си направите освежаващ тоник за лице от чаша охладен зелен чай и една четвърт ч.л. водка. Навлажнете памучен тампон с тази смес и бършете лицето си един-два пъти дневно с този тоник.

12. Ако искате да се отървете от пърхота, който се появява заради сухата и раздразнена кожа на главата, в една чаша водка сложете 2 супени лъжици розмарин. Тази смес оставете да отлежи за два дена. В банята, след измиването с шампоан, измийте с нея косата си. Това ще ви помогне да се отървете от досадния пърхот.

11 нестандартни идеи с водка