4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Цветя подходящи за спалнятаОбичаш да отглеждаш растения и се чудиш кои от тях са подходящи за твоята спалня?

Ето нашите предложения за тези, които са полезни и пречистващи въздуха. Избери си някое от тях, намери му място в спалнята и ще се събуждаш с една идея по-свежа и отпочинала.


Орхидея (Orchidaceae)


Много красиво и широко разпространено цвете из целия свят и към този момент са познати около 25 000 вида от него. Орхидеята е подходяща за твоята спалня, тъй като влияе благоприятно върху нервната ти система. Чудиш се защо има такова влияние? Орхидеята има способността да пречиства въздуха от толуол (толуен), който дори при малка концентрация предизвиква хрема, главоболие, сънливост и дори депресия. Толуолът, както и орхидеите е широко разпространен. Той се получава при термична обработка на нефт и нефтопродукти и се използва за производството на бои, разтворители, лекарства и захарин.

Цветя подходящи за спалнята

Змийско растение

Също познато като "свекървин език" или "тъщин език". Не се нуждае от много грижи, но ще пречисти въздуха в спалнята от токсини и ще отделя кислород през нощта. Това определено ще подобри съня ти.

Цветя подходящи за спалнята

Фикус (Ficus)

Е как ще минем без класическия фикус. Можеш да го видиш в много домове, но не се чуди, има защо. Освен, че пречиства въздуха, той ще разхлади спалнята през лятото. Да, като естествен климатик.

Цветя подходящи за спалнята

Спатифилум (Spathiphyllum)

Познато още като лилия на мира. Много полезно растение особено след като си правил ремонт в спалнята и въздуха е наситен с опасни химикали. Спатифилумът ще абсорбира токсините и въздуха ще е с една идея по-чист и приятен за дишане.

Цветя подходящи за спалнята