5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Пиенето на вода е полезноЗнаете ли, че човешкото тяло е съставено от 70-75% вода? Ето защо специалистите препоръчват редовното пиене на вода през деня.

Няма да ви казваме по колко литра трябва да изпиете, защото при всеки организъм е индивидуално. За някои от вас е добре да изпиват по 2 литра, за други по-малко или повече.

Днес ще обърнем внимание на пиенето на вода преди лягане. Много от вас сигурно гледат да не се наливат с вода преди сън, тъй като ще се събуждат често през нощта за да ходят до тоалетната. Но това не е добра идея. Проучвания са доказали, че липсата на вода в организма, може да ви докара депресия и да наруши нормалния ви сън. Обаче ако пиете вода преди лягане ще стимулирате храносмилането и детоксикацията на тялото ви.

Пиенето на вода е полезно

Освен това, ще хидратирате тялото си, ще намалите болките в стомаха и мускулите. Ако пиете топла вода преди сън, тя ще спомогне за изхвърлянето на токсините от тялото и най-хубавото - за отслабването. Да водата помага за отслабването, защото тя намалява глада и ускорява метаболизма. Освен, че не съдържа калории, тя премахва вторичните продукти, получени при изгарянето на мазнини.

Добра идея е да добавите резенче лимон във водата. Тя ще стане с още по-приятен вкус и ще я обогатите с така необходимия и полезен витамин С.

Твърди се също така, че пиенето на вода преди лягане предпазва от инсулт и инфаркт.
Пиенето на вода е полезно за кожата ви. Хидратацията ще забави стареенето на кожата и тя ще бъде свежа, гладка и мека.
Един от причинителите на главоболието е дехидратацията. Така, че пиенето на вода ще ви предпази от досадната болка в главата.

Пиенето на вода е полезно

Ето няколко интересни факта свързани с пиенето на вода и ежедневието ни:

Ако изпиете 2 чаши вода след като станете от сън - това ще подейства благотворно на цялото тяло.
Ако изпиете 1 чаша вода преди хранене - ще подобрите храносмилателния процес.
Ако изпиете 1 чаша вода преди да вземете душ - това ще засили кръвообращението ви.

Ето приблизително от колко процента вода са съставени част от важните ни органи:

Бели дробове - 83%
Мозък - 73%
Сърце- 73%
Кожа - 64%
Черен дроб - 71%
Бъбреци - 79%
Мускули - 79%
Кости - 31%

Пиенето на вода е полезно

Замислете се колко е важно редовно да се пие вода. Не оставяйте тялото ви да се дехидратира. Пийте често вода, за да сте красиви, свежи, здрави и с добър тонус.