5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Как да се отървем от заемитеВ даден момент човек осъзнава че вече не иска да обслужва каквито и да било кредити. Иска да се отърве от всички задължения, които има към фирми за кредити, банки и приятели. Искате да сложите край на тази агония?
Ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, да направите така че да започнете всичко на чисто и да излезете от този омагьосан кръг.

Спрете затъването винаги трябва да харчите толкова колкото получавате, не повече. Напишете на един лист нещата, които са от жизненоважно значение за вас, нещата без които не можете. Направете така сметката си, че накрая да ви останат някакви пари настрана. Едва когато направите такова разграничение на вашите разходи ще можете да се справите с вашия бюджет. Ако не сте в състояние да калкулирате нещата и да направите тези сметки, то много вероятно е да не можете да се справите и с вашите кредити и заеми.

Напишете всичките си задължения.

Когато обаче сте успяли и сте заделили някакви пари настрана, погасяването на заемите изглежда по-лесно. Опишете всяко едно задължение което имате. Когато направите списък на всички неща ще можете по-лесно да планирате тяхното погасяване. Ако имате няколко заема опишете ги на един лист пресметнете, лихвата на всеки един и за какъв срок трябва да го върнете. Бързите кредити в България имат много високи лихви. Тяхното бързо погасяване е много важно.

Започнете заемите с най-високите лихви

Трябва да започнете да погасявате бързите кредити. Направете така че да ви остават пари и за другите заеми. Защото те също имат някакви лихви. Колкото повече ги отлагате, толкова повече ще затъвате.

Как да се отървем от кредитите

Платете малките заеми

Опитвайки се да се отървете първо от малките кредити. По този начин ще можете да си проправите път към по-големите.

Бъдете креативни

Тук всеки човек може и да развиете фантазията си. Продайте старите си вещи като използвате социалните мрежи. Със спечелените пари можете да погасите значителна част от вашите кредити.

Източник: vsichki-krediti.com