5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Идеи и трикове за сушилнятаАко имате у дома сушилня за дрехи, най-вероятно я използвате по предназначение и следвате инструкциите от производителя. Това е добре, но има хитрости, с които ще си спестите време и усилия и ще направят живота ви по-лесен.
Днес ще споделим с вас няколко идеи, които определено ще обикнете, ще ви спестят излишни нерви и ще приложите при следващото сушене в сушилнята.

Мразите ли да гладите купчината дрехи след пране и сушене? След като ги извадите от барабана, обичайно са измачкани и определено трябва да се развихрите с ютията.

С тази идея ще ви спестим това. За целта ще са ви нужни 3-4 кубчета лед. Да, не се шегуваме и няма да ви караме върху кубчетата да сипете едно питие и да оплаквате огромната купчина за гладене пред вас. :)

Просто след като изсушите дрехите в сушилнята сложете вътре в нея 3-4 кубчета лед и ги пуснете да се завъртят за 10-15 минути. Ефектът ще е като след парна ютия, дрехите ще излезнат от сушилнята като изгладени. След това задължително ги закачете на закачалки, ако иската да не се намачкат отново.

Идеи и трикове за сушилнята

Ако бързате и трябва спешно да изсушите дрехи има един трик, който ще ви помогне. При влажните дрехи в сушилнята поставете суха хавлия. Тя ще абсорбира голяма част от влагата и така "спешните" дрехи ще изсъхнат по-бързо.

Едно от неприятните неща, е да сушите спортните обувки, които вдигат доста шум в сушилнята. За да си спестите симфонията на тракащите маратонки, просто защипете връзките им с вратичката на сушилнята. Хитро нали?

Обичате пухкави хавлии нали? Ако са ви свършили кърпичките за сушилня, можете да направите от тънко алуминиево фолио топка и да я поставите при прането, което ще сушите. Така хавлиите ви ще са пухкави, по-малко намачкани и ще се отървете и от статичното електричество. Можете да използвате топката от алуминиево фолио многократно. Със спестените пари от кърпички за сушилня... може да се поглезите! ;)

Ако са ви харесали тези идеи, споделете ги с приятели!