5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Разглобяване на мелничка за подправкиПредполагаме ви се е случвало да си купите мелничка с подправки и да останете доволни от това колко е удобна и как смила добре зрънцата.

Само че неминуемо идва момента, в който подправката в малката мелничка свършва и колкото и да се опитвате не можете да развъртите капачето и да я напълните отново.

И както знаем опаковката понякога е доста по-скъпа от продукта вътре. Точно затова вместо да изхвърляте в коша удобната мелничка, ще ви покажем как лесно да я отворите и да сложите вътре подправка, която се продава на пакетче и е доста по-евтина от тази, за която трябва да платите ако я купите пак в мелничка.

Както знаем в модерния свят всичко е... пластмаса. Така и "защитния механизъм" против отваряне и използване многократно на малката стъклена мелничка е изработен, както може да се досетите - от пластмаса. А за хората, които са внимавали в час по физика е ясно, че материалите при нагряване се разширяват. Стъклото има висока точка на топене, докато пластмасата лесно ще накараме да се деформира и разшири и при не толкова висока температура.

Но ето как ще махнем капачето на мелничката! Взимаме високотехнологичният уред наречен тенджера и сипваме вътре вода, която загряваме до кипене. След това потапяме пластмасовата капачка на мелничката, за да омекнат и да се разширят зъбчетата, които държат капачката.

Разглобяване на мелничка за подправки

С помощта на кърпа хващаме капачката и с въртеливи движения я премахваме от шишенцето.

Разглобяване на мелничка за подправки

Разглобяване на мелничка за подправки

Задължително измийте и подсушете преди да напълните с нови подправки. След това не е нужно да загрявате капачката, а просто я натиснете и тя ще "щракне" на мястото си.

Разглобяване на мелничка за подправки

Ако ви е харесала тази хитра идея, споделете я с приятели.