5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Плодова рецепта против грипВ периода на настинките и гриповете, започват и притесненията ни, че някой член от семейството ни ще се разболее.

Ако се случи това, то неминуемо води до посещения при лекари, пиене на лекарства, подсмърчане, зачервени носове и тонове кърпички.

Както се казва най-добрата защита е атаката или в нашия случай - превенцията. Вместо да чакаме да се разболеем или да се тъпчем с разни химии, е по-добре да помислим как можем да предотвратим заболяването през есенно-зимния период.

Днес сме ви подготвили една сладка рецепта, с която ще можете да засилите имунитета си и ви гарантираме, че дори и малчуганите ще я харесат.

Тази плодова смес ще се отрази добре на организма ви и е много подходяща за периодите преди и по време на грипни епидемии.

Ето какво ще е нужно:

200 гр. пчелен мед
200 гр. сушени сини сливи
200 гр. сушени кайсии
200 гр. стафиди
200 гр. орехи
2 лимона с корите (добре измити)

Ако ви е много като количество, направете рецептата на половина.

Как се прави:

Нарежете лимоните и отстранете семките им. Сложете орехите в блендер, кухненски робот или друг подходящ домакински уред и разбийте. След това добавете останалите съставки до получаване на пастообразна смес. Ако е доста суха сместа и трудно се разбива, добавете малко вода или предварително накиснете сушените плодове във вода. Сложете в буркан или друг подходящ съд и съхранявайте в хладилник.

Плодова рецепта против грип

Хапвайте цялото семейство по една супена лъжица 2-3 пъти на ден от тази сладка и чудотворна смес.

Обичате да сте здрави нали? Тогава се грижете за здравето си! Споделете ако сте харесали тази рецепта за засилване на имунитета!