5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Премахване на стрии лесно и бързоСтриите! Един неприятен проблем, с който се борят много жени, а и мъжете понякога.

В повечето случаи дамите се сблъскват с този проблем при рязко напълняване и отслабване, бременност, редица заболявания и хормонални проблеми.
При някои момичета стриите се появяват още в пубертета, заради натрупването на мастни тъкани в телата.

Макар и безвредни стриите развалят външния вид и могат да повлияят на самочувствието при някои хора. Те се получават, когато тъканите на кожата се разтегнат прекалено и това довежда до разстояние между влакната на еластена и колагена. Съответно организмът ни бърза да запълни това разстояние със съединителна тъкан и ето стриите са налице.

Макар че в този модерен свят, магазините са пълни с хиляди продукти свързани с грижата за кожата, можем да се обърнем към естествените продукти и да се преборим успешно с досадните стрии.

Не е нужно да прибягваме и към пластични операции, можейки да се справим лесно и безболезнено със стриите в домашни условия.

Много е важно да консумирате храни богати на витамини А, С, Е и на цинк, тъй като те спомагат за формирането на колагена и съответно правят кожата еластична и здрава.

Премахване на стрии лесно и бързо

Първата ни идея за борба със стриите е много ефикасна и ще забележите промяна много бързо след няколко терапии. След гореща баня (тогава порите на кожата са разширени и ще попие по-добре) нанесете на засегнатите места свинска мас, разтрийте и оставете да попие в кожата преди да облечете дрехи. Ако не ви пречи миризмата на свинската мас, ще бъдете очаровани от ефекта.

Ако ви притеснява идеята с мас, заменете я с масло от ший. То също е ефикасно, тъй като е богато на витамини А и Е. Можете да втривате маслото по 2-3 пъти на ден, до премахването на стриите.

Какаовото масло също омекотява, овлажнява и прави еластична кожата. Може да се употребява и за превенция, не само за премахване на стрии. При тази идея ще смесим няколко съставки.

какаово масло - 100 мл
пшеничен зародиш - 1 с.л.
масло от кайсиеви ядки - 1 с.л.
течен витамин Е - 1 с.л.
пчелен восък (настърган) - 2 с.л.

Смесете всички тези продукти и ги загрейте на водна баня, до разтапяне на пчелния восък. Съхранете в затворен съд в хладилника и нанасяйте от сместа след топла баня, по веднъж на ден.

Надяваме се да сме ви полезни и да ви помогнем с борбата срещу стриите. Ако ви харесват тези идеи, споделете ги с приятели!