0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
legen prane 01
В следващите редове ще разберете как да перете дрехите, за да се предпазите от коронавирус COVID-19

При пандемия много внимателно трябва да се спазват хигиенните предписания. Препоръчваме ви да перете дрехите си възможно най-често, особено тази, в които сте излезли навън.

Проучване на медицинското списание The New England Medical Journal потвърди, че новият коронавирус остава до два-три дни върху повърхности от пластмаса или неръждаема стомана и до 24 часа на картон.
Изследователите също използвали пулверизатор за разпръскване на вируса във въздуха. Използвайки тази техника, те са открили следи от вируса под формата на аерозол в продължение на три часа.

Препоръчва се да перете дрехите си след всяка разходка.

В този случай не е необходимо да използвате допълнителни почистващи препарати освен прах. Единственото, което наистина трябва да се направи, е да се повиши температурата до 60 градуса. Имайте предвид обаче, че не всички дрехи са подходящи за такова пране. За да не съсипете дрехите си, не излизайте навън с вълнени пуловери, дрехи от кашмир и други материи, които не могат да се перат на 60 градуса. Също така експертите ви съветват да създадете отделен гардероб за излизане, за да знаете точно в какви неща излизате навън.

Връхните дрехи, които не могат да се перат оставете за няколко часа да се проветрят на слънце.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 12 грешки, които допускаме при пране на дрехитe...
prostor