Хартиени ангелчета за украса

Украсата с ангелчета създава неописуема коледна атмосфера у дома. Те могат да се поставят навсякъде - на елхата, на масата, на рафтовете или завесите.

Идеи за украса

Предлагаме ви днес да си направите едно ефектно ангелче от хартия в красива рокля. Целият процес ще ви отнеме около 20-30 минути.

Необходими материали:

  • красива хартия
  • дървено мънисто
  • парче ширит или лента
  • тънка лентичка или връвчица
  • лепило
  • ножица

идеи хартиено ангелче за украса

Как се прави:

От хартията изрежете правоъгълна лента и квадрат и ги сгънете на хармоника. След това разрежете правоъгълната лента на две равни части.

идеи хартиено ангелче за украса

Съберете всяка хартиена хармоника в единия край, залепвайки заедно всички гънки. Получихте крилата и роклята. Залепете крилата от двете страни на роклята.

идеи хартиено ангелче за украса

Промушете тънката лентичка (връвчица) в дървеното мънисто и го залепете на гърба на ангелчето. Наберете парченце ширит или лента и залепете под мънистото, да стане като якичка.

идеи хартиено ангелче за украса

Красивият ви ангел е готов! Да започваме следващия.

идеи хартиено ангелче за украса

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.