7 интересни и икономични идеи за коледна украса

Коледа наближава, а още не сте украсили дома си? Сега е моментът да го направите по лесен и бюджетен начин, без това да влияе на красотата на украсата. Ето няколко интересни идеи:

7 интересни и икономични идеи за коледна украса

7 интересни и икономични идеи за коледна украса

© Freepik

Уют и топлина в бурканче

Коледа сама по себе си е топлина и уют, но какво би била тя без красивите и ароматни свещи?

Създайте несравнимо коледно настроение като направите сами свещник. Поставете свещ по избор в красив буркан или ефектна чаша, а тях украсете с подръчни материали – панделки, памук, шишарки, канап, прежда, свежи елхови клонки или нещо друго. Бихте могли да добавите и малки коледни топки, звънчета или гирлянди.

Друг вариант за ефектна декорация е да съберете естествени материали – шишарки, съчки, борови клонки, канелени пръчици и др., с които да пресъздадете красива зимна картина в буркан. Може да го напълните до половината с памук или захар, за да пресъздадете снежен пейзаж.

Още една интересна идея е да намажете с лепило външната част на буркана и да поръсите захар или изкуствен сняг по стените му. Добавете декорация по избор, а вътре може да поставите ароматна свещ или LED лампички.

Нов живот за старите кутии

Използвайте празни стари кутии, за да ги опаковате като подаръци.

Необходими са ви само опаковъчна хартия с коледни мотиви, ножица, тиксо, лепило и канап или панделки.

С кутиите може да декорирате обособени кътчета в дома, да ги сложите под елхата или да пренесете коледния дух в детската стая.

„Опаковани“ врати

Украсете интериорните врати като подаръци. Трябват ви само панделки и гирлянди, с които да обхванете цялата врата, така както бихте ги сложили на подарък. Може да използвате тази идея и за кухненските вратички.

© Pexels

Коледен венец от подръчни материали

Използвайте метална закачалка за основа. Оформете я като кръг. По окръжността й подредете гирлянди, съчки, различни коледни топки, шишарки или борови клонки. Това е изключително лесен начин да направите впечатляващ коледен венец, без да влагате средства в различни декорации.

Вижте повече

Лесен коледен венец от вестници и гирлянди

Лесен коледен венец от вестници и гирлянди

Обичате ли да украсявате дома си за Коледа и Нова Година? Предполагаме, че е така щом сте тук в 1001 Идеи. Днес ще ви покажем как...

Вижте повече

Лесен коледен венец с телена закачалка за дрехи

Лесен коледен венец с телена закачалка за дрехи

Закачалките от химическото чистене не са удобни за домашна употреба, но не бързайте да ги изхвърляте. Сега ще ви покажем няколко интересни идеи за коледен венец,...

Коледна камина

Направете ефектна коледна камина от стари кашони или големи празни кутии. Залепете еднаквите по размер кутии във формата на буква „П“. Облепете ги с бяла хартия и тиксо. След това с помощта на бои нарисувайте тухлички. Бихте могли и да закачите коледни чорапи за лакомства върху камината, за да постигнете още по-впечатляващи резултати.

Готово! Сега вече имате уютна коледна камина, през която Дядо Коледа ще мине, за да остави подаръци на послушните деца.

© Freepik

Черна празнична дъска

Ако имате налична черна дъска, напишете послание, свързано с празника, с помощта на тебешир. Може да изрисувате върху нея снежинки, елхички, снежни човеци и др.

Дъската би била чудесно допълнение към коледния кът във вашия дом, особено ако аранжирате тематично около нея.

Декоративни елхички

Направете си декоративни елхички от шишарки. Боядисайте шишарките със зелена боя и поставете миниатюрни декорации, брокат, мъниста или панделки, които да наподобяват коледна украса. Това е страхотен начин да зарадвате и своите близки с мини подаръчета.

Още един интересен вариант са елхичките, направени от различни фигурки паста. Боядисайте пастата в цветовете, които желаете и слепете частите с лепило така, че да се получи елха. Не е трудно, трябва ви само малко въображение!

Вижте повече

Лесна гирлянда от макарони с брокат

Лесна гирлянда от макарони с брокат

Коледа не е далеч, затова поне един месец преди тази специална нощ в годината всички християни започват да се подготвят за светлия празник. Ето защо ви...

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.