5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
идеи мандаринова украса за домаЕто, че настъпи времето на любимите, сладки и ароматни мандарини. За някои от нас мирисът от тези цитрусови плодове, винаги сме свързвали с детството, новогодишните празници, приказната елха и Дядо Мраз (сега Дядо Коледа).

Ароматът на Нова година вече се носи във въздуха, навсякъде светят празнични светлини, а сочните, сладки оранжеви плодове просто се топят в устата! Х-м-м размечтахме се нещо.

Но всъщност искаме да ви кажем в никакъв случай, да не бързате да изхвърляте уханните кори на мандарините! Можете да направите от тях изключителна декорация, с която да украсите вашия дом за празниците! Красиво, забавно и много ароматно ще се получи!

Всичко, от което се нуждаете е просто да се насладите на вкуса на цитрусовите плодове, като преди това отделите внимателно кората им. Постарайте се да остане цяла.

След като сте си похапнали сладко и сте събрали необходимия брой мандаринови кори, започнете да творите вашата украса. Вземете каквито ви харесват формички за сладки. Ако нямате под ръка можете да направите шаблони от картон - под формата на елха, джудже, забавно животинче, цветя, звезди и т.н. След това остава само да изрежете фигурките от мандариновите кори.

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

Непременно в горната част на всеки орнамент е необходимо да се направи дупчица, за да може лесно да украсите с тях дома си. След това ще трябва да изчакате, да изсъхнат фигурките и да промушите през дупчиците им най-красивите, блестящи връвчици или конци, с които разполагате.   

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

Ето, че се получи изключително красива и ароматна украса, подходяща за настъпващите Коледа и Нова Година. Вие си изрязвайте формички и нанизвайте, а ние ще проверим дали не остана някоя мандаринка във фруктиерата, че така ни се прияде изведнъж...

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома