Да си направим красива брошка от мъниста

Харесвате ли ръчно изработени бижута? Напоследък са модерни все по-лъскави и все по-големи. А знаете ли колко лесно можете да изработите сами оригинална и красива брошка?

Само трябва да изберете форма и материали. Които, естествено, не са никак скъпи. Дали ще са лъскави мъниста или блестящи камъни – това зависи само от вашия вкус.Набавете си и малко дебел плат, игла, конец и ножица и можете да започвате да творите.

Изберете предпочитаната от вас форма и изрежете плата.

Как се прави брошка от мъниста

Геометрична форма, цвете, пеперуда или просто интересен детайл – в интернет има изобилие от модели, ако се страхувате да си нарисувате модел сами. Направете фин кант от малки мъниста, а след това започнете да запълвате фигурата с избраните от вас мъниста или камъчета. А защо не цветни копчета?

Как се прави брошка от мъниста

За да е естетически издържана вашата брошка, когато приключите с шева на мънистата (камъчетата), можете да зашиете парче плат на гърба, за да прикриете следите от конци, които остават на задната страна при шева им. Когато приключите с декорацията, ще трябва да решите как да закрепите красивата брошка към дрехите си. Можете да използвате най-обикновена безопасна игла, а може да си купите закопчалка от специализираните магазини. А ако имате участък от дрехата, който искате да прикриете за постоянно (петно, скъсано), можете направо да зашиете този красив детайл и така да поносите любимата дреха още дълго време

.broshka 115

Ето още един вариант:

Как се прави брошка от мъниста

Хареса ли ви идеята? Споделете я с приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #брошка

Вижте още

loading...