Да си направим през лятото мехнди - красив бодиарт с къна

Когато топлите дни настъпят и захвърлим повечето от дрехите, се замисляме да украсим голите части с някоя ефектна рисунка. Някои хора избират татуировка, а други, които не искат перманентно да се "изрисуват", предпочитат да заложат на бодиарт и други подобни техники за разкрасяване.

Това лято обаче може би ще искате да си направите мехнди. Тези татуси с къна са много популярни в Близкия изток и Африка. Много разпространени са в индийската култура, като си ги правят и мъжете и жените.

Има различни видове мехнди, но най-разпространени са арабските, индийските и пакистанските. Тези красиви рисунки с къна са се появили още преди хилядолетия и се вярва, че носят късмет и здраве.

Така че защо не се заредите за лятото с много здраве и късмет, като украсите тялото си с мехнди?

Обичайно сместа, с която се рисува е като паста и е направена от смлени листа къна, които предварително са били изсушени. Дамите обичайно изрисуват ръцете и краката си, но често може да срещнем мехнди и по други части на тялото.

Като цяло мехнди е едно красиво допълнение към лятната визия наситено с флорални мотиви, птици и много магия.


Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.