Фън Шуй тайни: 5 растения за баланс и хармония в дома

Тези пет растения са лесен начин да внесете положителна енергия в дома ви според китайската практика фън шуй .

© Kate Darmody

Фън шуй е древна китайска практика за подреждане на елементите в пространството с цел създаване на хармония и баланс. Вярва се, че фън шуй може да внесе положителна енергия в дома ви, а растенията са лесен начин да постигнете това.

Стайните растения засилват енергията на фън шуй елемента дърво. Той зарежда пространството с енергия за растеж и действие. Освен това той помага на хората бъдат по жизнени, съпричастни и адаптивни. В допълнение зеленият цвят, който преобладава в множество растения, се свързва с обновяване и съживяване. Растенията с меки и закръглени листа обикновено са подходящи, тъй като насърчават нежна, подхранваща енергия.

Въпреки че във фън шуй няма общоприети "добри" или "лоши" растения, някои от тях често се препоръчват за стимулиране развитието на положителна енергия. Като цяло повечето растения са подходящи за фън шуй, стига да се грижите добре за тях.

Ето пет растения, които са не само красиви, но и носят късмет и благополучие в дома, според Фън Шуй:

© Sarah Bronske

Змийско растение

Змийскто растение, идеално за начинаещи любители на растенията, се отличава с уникална комбинация от здравина и защитна енергия.

© feey

​Дървото на парите

Символизира просперитет и богатство. Смята се, че привлича късмет, когато се отглежда в дома.

© Elton Sipp

Щастливият бамбук

Бамбукът, символизиращ растежа и адаптивността, е важен във фън шуй, според който броят на стъблата се свързва със символични значения, като например две стъбла благоприятстват свързаните с любовта аспекти на живота, а три стъбла увеличават щастието.

© Maria Elizabeth

Спатифилум

Спатифилум носи спокойствие и пречиства въздуха и е чудесно за хора с алергии.

© Scott Webb

Каучуков фикус

Дългите овални листа на каучуковия фикус спомагат за притока на положителна енергия във вашето пространство.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #Фън Шуй