Композиция от цветя във формата на подаръчна кутийка

8-ми март е един чудесен празник, който ни позволява да изразим нашата любов и признателност към най-близките ни жени. Спомнете си, как в детството сте подарявали на вашите майки и баби много мили, ръчно направени подаръци.

Идеи за украса

Те винаги носят много топлина и нежност в себе си.
Днешната ни идея е точно такава. Много красиво и нежно изглежда композиция от цветя във формата на кутийка за подаръци. Вижте как да си я направите:

Какво ви е нужно:

  • живи цветя (за предпочитане разпъпили рози)
  • пиафлора гъба (правоъгълна или квадратна)
  • сатенена панделка
  • алуминиево фолио
  • ножица

Как се прави:

Обвийте с алуминиево фолио долната част на гъбата, за да не тече вода, когато я напоите. Отрежете с ножица дръжките на розите, но не до дъно, тъй като ще ги забождате.

идеи кутийка от цветя за 8-ми март

Отначало украсете с цветя страничните страни на гъбата, а след това горната й част. Нареждайте розите в права линия, така ще изглежда красиво.

идеи кутийка от цветя за 8-ми март

Накрая на вашата импровизирана цветна кутийка вържете сатенена панделка.

идеи кутийка от цветя за 8-ми март

Готово! Подарете я на вашата любима жена или майка :)

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #подарък #цветя