Кои са най-ужасните подаръци?

Ново проучване показва, че голяма част от хората дори не могат да си спомнят коледен подарък, който наистина да им е харесал. Разбира се, важен е жестът, но все пак е добре, когато подаряваме нещо на свой близък или приятел, истински да го зарадваме и старанието ни да бъде оценено подобаващо. Ето какво да НЕ подарявате в никакъв случай:

© Pixabay

Пуловери и чорапи с коледни мотиви

Ужасно непрактичен подарък.

Коледните пуловери и чорапи могат да бъдат носени на едно-единствено място – у дома. А и са актуални само няколко дни в годината.

Ако пък подаръкът е за мъж – е, значи положението съвсем се влошава. Положителното на тези подаръци е, че ще внесат топлина и настроение по време на празниците, но само толкова.

За бельо със снежинки, камбанки, Дядо Коледа и т.н., не си помисляйте изобщо.

Да не забравяме и пантофите – те оглавяват всички класации за най-ужасни коледни подаръци. Това важи и за аксесоарите и сувенирите с коледни мотиви, независимо от това дали са ръчно изработени или не.

Кухненски уреди и принадлежности

Тези толкова практични кухненски помощници са същинска обида за дамите, ако се окаже, че това са коледните им подаръци.

Жените никога няма да бъдат развълнувани, ако получат за празника нещо, с което да приготвят вечеря. Това се отнася и за почистващите уреди. Празникът си е празник, а досадните домакински задължения са съвсем друго нещо.

Пари

Ако се чудите защо подаряването на пари не е добра идея, то тогава се замислете дали и вие не бихте ги използвали за ежедневни покупки, запълване на „дупки“ в бюджета, покриване на някакви нужди, за подаръци на децата и т.н.

Ами, да! Винаги има нещо по-важно и належащо от това да си купите нови обувки, часовник или онази красива рокля, която видяхте на витрината на магазина преди няколко дни.

Тоалетни принадлежности

Тук включваме всичко – дезодоранти, сапуни, шампоани и т.н.

Да, къпем се целогодишно – всеки ден.

И, не, не забравяме да се снабдим с любимата си козметика за тази цел.

Чистачки и други аксесоари за автомобила

Чистотата е важна – и у дома, и в автомобила, и извън него.

Не е ли обаче по-добра идея да получим като подарък някое бижу, билети за театър или концерт, или нещо подобно, което истински да ни зарадва?

Парфюм

Вероятността подобен подарък да се хареса съществува само, ако или познавате перфектно вкуса на даден човек, или знаете със сигурност, че любимият му парфюм е свършил и има нужда от нов. Никога обаче не подарявайте спрей за тяло – това е евтиното подобие на парфюма, което трудно би се оценило положително.

Работни инструменти

Всеки уважаващ себе си мъж притежава поне малка колекция от работни инструменти.

Спестете си комплектите с отвертки, например. Ако пък съответният човек си вади хляба с тяхна помощ, то тогава бихте могли да заложите на нещо по-качествено, което знаете със сигурност, че ще му е от полза.

И все пак никой не обича да получава коледни подаръци, които ще асоциира с работа.

Признаваме, никак не е лесно да се намери перфектният подарък, но има безброй варианти да зарадвате близките си. Вложете малко повече старание и използвайте въображението си. Не е нужно един подарък да е скъп, за да е хубав, но може да е скъп и все пак да развали нечие празнично настроение.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.