Красиви крака за лятото в 7 стъпки

През лятото носим сандали, чехли и джапанки. Но красивите летни обувки изглеждат чудесно само когато в тях са обути добре поддържани крака. Кои са 7-те стъпки към красивите крака?

© Depositphotos

Добре поддържаната жена си личи по това как изглеждат краката ѝ. Заседналият начин на живот - ежедневното придвижване с кола и часовете, прекарани зад бюрото, както и небалансираното хранене - похапване на повечко тестени и сладки неща, са сред основните опасности, които застрашават красивия външен вид на дамските крака.

Ако през есента и зимата сравнително лесно прикриваме недостатъците на краката си с помощта на панталони или дълги поли, то сега това е доста по-трудно. Да не говорим, че през лятото проблемите с долните ни крайници се задълбочават. Те отичат от горещините, кожата им става суха и често дори се лющи.

Ето 7 стъпки, които да направите, за да се погрижите за краката си:

Бягайте, за да изваете краката

Правете го между 17 и 19 часа. Тогава ефектът ще бъде най-голям, а и горещините ще са отминали. На вас самите ще ви е по-лесно да спортувате. Ако нямате време да тичате, всеки ден отделяйте по половин час за ходене пеша - на път за работа или до вкъщи.

  • Има и едно друго много ефикасно упражнение: със стъпалото ту на единия, ту на другия крак търкаляйте празна бутилка. Така ще масажирате всички точки на ходилото си, а това ще тонизира целия ви организъм.

За сатенена и нежна кожа на краката

Прекомерното излагане на слънце, солената вода, хлорът от басейна, всичко това пресушава кожата на краката. Ако не вземете нужните мерки, проблемът може да се задълбочи и кожата да започне да се лющи. Затова, преди да излезете навън, намажете обилно краката си със слънцезащитен крем, по възможност с по-висок SPF фактор. Вечер, вземете душ с хладка вода и намажете тялото си с хидратиращо мляко или с лосион за тяло.

Срещу петната по краката

Червените петна по краката са резултат от проблеми с кръвообращението. Затова използвайте охлаждащи козметични продукти за крака, както и такива, които стимулират кръвообращението. Ако петната са кафеникави, значи виновникът за тях е слънцето. Използвайте защитен крем с най-високия индекс и не прекалявайте със слънчевите бани, особено в периода между 12 и 16 часа.

При отичане на краката

Дължи се на задържането на течности в тях. Причините могат да бъдат най-различни: хормонални смущения, нарушена функция на бъбреците, проблеми със сърцето. Използвайте подходящи козметични продукти за тонизиране на крайниците.

Срещу тежест в краката

През лятото най-осезаемо чувстваме краката си натежали и уморени. Горещината и затворените обувки са най-големите виновници за това, защото затрудняват кръвообращението. Ще намалите тежестта и ще премахнете умората, ако обливате тялото си ту с топъл, ту със студен душ. Движете в кръг подвижния душ, като започнете от глезените и насочите постепенно струята към бедрата.

За безупречни пети

Напуканите пети са грозна гледка. В сандали и чехли още повече си личат. Често причината за напукването е недостатъчното хидратиране или лошото кръвооросяване. Решението е: ежедневно ги масажирайте с хидратиращ крем. Почиствайте петите с пемза - така ще отстраните мъртвите клетки.

  • Ако въпреки това кожата ви е загрубяла, правете си веднъж седмично следната маска: почистете и нарежете на кубчета една ябълка и я сварете за около 30 минути в 300 мл прясно мляко. След като изстине разбийте на каша, добавете една супена лъжица мед и намажете петите си, след като, разбира се, сте ги измили. За да не цапате обуйте калцуни или найлонов плик. Изчакайте 1 час и изплакнете.

Перфектен педикюр

  • Чисти нокти: Подрежете ноктите, като се придържате към квадратната форма.

След това ги изпилете, като държите пилата перпендикулярна на нокътя. Леко заоблете краищата. После подпъхнете пиличката под нокътя, за да го почистите отдолу.

  • Елиминиране на мъртвите клетки: Отстрани на ноктите нанесете крем или гел за омекотяване на кожичките и го втрийте добре. После с дървена пръчица изтласкайте по-късите кожички встрани.
  • Добре изразени контури: Изрежете по-дългите мъртви кожички, но не много надълбоко.
  • Нанесете лака: Нанесете първо основа за лак, а после - самия лак. Изчакайте малко, след това минете с втори пласт. Процедурата е проста и бърза: нанесете с четката в центъра, после от двете страни.

Чудите се какъв педикюр да си направите? Разгледайте 50 идеи за педикюр:

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.