Защо трябва децата да носят слънчеви очила + Модни тенденции 2020/21

Разберете: Защо трябва децата да носят слънчеви очила? Какви са изискванията към очилата за деца? Какви са модни тенденции при детските слънчеви очила?

© KWIAT

Защо трябва децата да носят слънчеви очила

Децата обичат слънчевите очила и ги намират за суперски, но им се радват около 1 час и след това не искат да ги носят. Все повече родителите не обръщат особено внимание на това и ги оставят да си играят без тях. Но както всяко дете, изложено на слънце, трябва да бъде намазано, за да не изгори или да е с шапка, за да не слънчаса, то трябва задължително да бъде и със слънчеви очила, които предпазват очите му по няколко начина: слънчева ултравиолетова радиация (UVR), от прах, UV отраженията, напрежение в очите.

  • Ако детето ви не носи слънчеви очила на слънце, то може да започне да присвива очи в отговор на прекомерната ярка светлина. Това предизвиква напрежение в областта около очите и челото и води до напрежение и главоболие.
© KWIAT

Изискванията към детските очила

Не трябва да забравяте, че слънчевите очила са бариера срещу мръсотия. Те могат да предпазят от алергични реакции, от повреда и изгаряне на очните тъкани. Обаче, за да се предотвратят придружаващите проблеми, следва да се спазват определени правила.

  • Първо - материалът, от който са направени очилата, трябва да е хипоалергичен - това може да е качествена пластмаса или метални рамки без никел.
  • Второ - стъклата трябва да имат 100% UV защита и категория 3 или 4, което отговаря на най-силното слънчево излъчване, например, на морски бряг или на планина.
  • На трето място - за предотвратяване на травми, детските очила трябва да имат гъвкави дръжки и добре да се закрепват върху детската глава.
  • На четвърто, но не и на последно място, светлинната пролука на очилата не трябва да е прекалено тясна: детето живее в света на възрастните и много по-често от тях гледа отдолу нагоре.
© KWIAT

Модни тенденции в детските слънчеви очила

Първата дума, която трябва да ви идва на ум, когато чуете модни тенденции в детските слънчеви очила, е цвят.

Сезон 2020-2021 не изневерява на себе си и тази година отново всички очила са много пъстри и разноцветни. Тъмно розова предна част с лилави дръжки или пък по-смели комбинации като червено с жълто. Децата обичат цветовете, затова винаги ги оставяйте сами да избират очилата си.

Три са основните форми, които са предпочитани това лято: кръгли, продълговати и мини “овърсайз”.

Акцентите си остават непроменени и сега.

Върху очилата можете да видите малки панди, цветчета, панделки и други забавни картинки, които допълват рамките.

© KWIAT

Новата колекция на KWIAT

Цветове, форми и разнообразие - определящите думи за новата детска колекция за слънчеви очила на KWIAT. Водени от това, че погледът на децата винаги се спира на по-ярките цветове, линията 2020-2021 съчетава няколко нюанса на розово, зелено и синьо, а червеното, оранжевото и банановото си пасват идеално с тях. Разбира се, черното също намира своето място в колекцията, но съчетано със зелени или червени дръжки.

Дизайнът на слънчевите очила за деца (възрастовата група от 6 до 12 г.) е копие на дизайна при очилата за възрастни. При тях рядко се срещат цветни модели като при детските, но по отношение на формата производителите предпочитат да привличат детското внимание като копират с голяма точност модата при очилата за възрастните, тъй като малчуганите много обичат да подражават на „големите".

Най-актуални за децата са пластмасовите рамки както и спортните модели.

  • Важно е да знаете и това, че всички модели на KWIAT са с поляризация.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #детски очила