4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (6 Votes)
идеи ръчно направена свещ със зърна 01Ръчно направените неща винаги са ценени заради уникалността и топлината вложени в тях от автора.

Ако искате да изненадате близките си хора и да им подарите нещо оригинално, то следващата идея е точно за вас.Нужни материали:

две най-обикновени бели свещи
две празни опаковки с различни размери (мляко, натурален сок  и т.н.)
различни зърнени и бобови култури
дървен шиш или клечка за зъби

идеи ръчно направена свещ със зърна 02

Изработка: Счупете свещите на малки парченца и внимателно издърпайте фитила от тях. Запазете фитила. Разтопете восъка на водна баня.

идеи ръчно направена свещ със зърна 03

Сложете малката опаковка в голямата. Изсипете в промеждутъка им един ред зърна. След това залейте с восък, после бързо другия слой зърна и отново восък. Повтаряйте процедурата докато не запълните изцяло празнината между опаковките. Оставете изделието да се охлади. Можете да го сложите в хладилника за 7-10 минути.

идеи ръчно направена свещ със зърна 04

После внимателно отстранете вътрешната опаковка. Изсипете на дъното малко разтопен восък и закрепете единия край на фитила. Вторият край завържете на дървен шиш, за да центрирате и да не увисне фитила.

идеи ръчно направена свещ със зърна 05

След това залейте вътрешността с разтопен восък. Оставете да изстине. Можете да сложите свещта в хладилника за 15-20 минути.

идеи ръчно направена свещ със зърна 06

                      Ето, че вече имате оригинална ръчно направена свещ.

                   идеи ръчно направена свещ със зърна 07