Коледна елхичка от пластмасова бутилка

Всеки празник има свои традиции и символи, без които този ден няма да е много по-различен от другите дни на календара. Благодарение на различните обичаи и украси, свързани с тях, се постига уникална атмосфера и всеки празник носи настроение. И дори ако традициите на един празник се различават при различните народи, все още има предмети, които са еднакви за всички. Ето например Новата година и нейният основен символ - красивата и вечнозелена елха.

Идеи за украса

Украсяването на елхата на Бъдни вечер първоначално се е осъществявало от германските народи, но с течение на времето е мигрирало в културата на много народи по света. Освен това, вечнозеленото дърво става символ не само на християнския празник Коледа, но и присъства на всички новогодишни партита. Също така, в допълнение към живите или пластмасови коледни елхи в домовете ни, от няколко години се появи традиция да се декорират помещения с нейни аналози, направени собственоръчно с подръчни средства. Така например, в домашни условия оригинална елхичка може да си направите от хартия, картон, коледни топки, панделки, памучни дискове, мъниста, пластмасови бутилки, гирлянди, шишарки и т.н. Днешната ни идея е точно такава. Вижте я:

Какво ви е нужно:

  • 2 литрова пластмасова бутилка - зелен цвят
  • ножица
  • лист бяла твърда хартия
  • тиксо

Как се прави:

Нарежете бутилката на 3 части, разделяйки гърлото и дъното.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

Средната част (под формата на тръба) разрежете на 3 парчета с еднаква ширина. От гърлото и дъното също изрежете широки ленти.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

След това всяко правоъгълно парче разрежете на тънки ивици, наподобяващи ресни. Колкото по-тънки са ресничките, толкова по-пухеста ще стане елхичката ви.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

От листа хартия направете тънка плътна тръба, фиксирайте нейната форма с тиксо. Диаметърът на тръбата трябва да съвпада с диаметъра на гърлото, в случая то ще играе поставка на елхичката.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

Сега вземете една голяма лента с ресни и я обвийте около основата (отгоре надолу), закрепете края й с тиксо.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

Отгоре слагате нова лента с ресни, така че да припокрива горната част на предходната с тиксо.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

По същия начин запълвате цялата тръба. На върхът поставете малък конус, направен от парче пластмаса.

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

идеи Коледна елхичка от пластмасова бутилка

Накрая може да украсите вашата малка декоративна елхичка с гирлянди и малки коледни играчки.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.