Как се боядисват великденски яйца със салфетки - стъпка по стъпка

Днес искаме да споделим с вас начин за боядисване на великденски яйца - стъпка по стъпка за създаване на необичайни шарки, които ще направят вашите яйца за Великден уникални. Боядисваното на яйца за Великден със салфетки е много интересно, защото може да създадете истински шедьоври.

© Depositphotos

Какво ви е нужно:

 • Бои за яйца в различни цветове;
 • Яйца, за предпочитане бели;
 • Вода;
 • Бели кухненски кърпи или салфетки;
 • Конци или ластици;
 • Съдове за разтваряне на боята;
 • Ръкавици;
 • Растително масло за гланц.
© Depositphotos

Как се прави:

 1. Яйцата първо се сваряват. В студената вода преди варене може да се добави щипка сол, за да се предотврати напукването на черупката.
 2. Всяка боя трябва да се разтвори във вода в отделен съд, съгласно инструкциите на опаковката и препоръките за употреба. Разбъркайте добре всеки един от цветните разтвори За да се подобри устойчивостта на цвета, във всяка чаша може да се добави 1 супена лъжица оцет. Най-добре е цветовите нюанси да са в хармония помежду си.
 3. Увийте плътно хартиената салфетка около свареното яйце. Закрепете краищата на салфетката с конец или ластик. Черупката на яйцето може предварително да се навлажни с вода, за да се улесни процесът на оцветяване.
 4. Сложете ръкавици. С помощта на четка или капкомер капнете последователно цветни петна върху яйцето, увито в салфетка, като запълвате цялото бяло пространство с преливащи се петна. Петната могат да варират както по размер, така и по форма. Развихрете фантазията си.
 5. Оставете яйцата да засъхнат със салфетката. Може да използвате сешоар, за да ускорите процеса на боядисване. Внимателно отстранете хартията и се възхитете на оригиналната цветна шарка на яйцата.
 6. За да изглеждат лъскави, натрийте черупките растително масло.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #боядисване на яйца