Да си направим чаши на райета

В днешната идея ще ви покажем, как да си украсите интересно стъклени чаши с помощта на гумени ластичета. Ще бъде много лесно, но и доста ефектно и красиво.

Идеи за украса

След като ги преобразите може да ги използвате като декорация на празничната трапеза като малки вазички за цветя. Вижте тази идея :)

Какво ви е нужно:

  • гумени ластичета с различна ширина
  • стъклени чаши (различни видове)
  • спрей боя мат или гланц, любими цветове (може да използвате както ярки, така и по-пастелни нюанси)

идеи да си направим чаши на райета

Как се прави:

Вземете чиста, суха чаша и нанижете върху нея ластичета с различна ширина и хаотично.

идеи да си направим чаши на райета

След това покрийте външната страна на чашата със спрей боя, като внимавате тя да не влезе във вътрешността й (за да избегнете това е най-добре да обърнете чашата с дъното нагоре). Желателно е да нанесете 2 слоя от боята, за по-наситен цвят. Оставете да изсъхне напълно за поне 2-3 часа. Махнете гумените ластичета и се насладете на резултата!

идеи да си направим чаши на райета

Оцветете по този начин различни стъклени чаши и украсете дома си :)

идеи да си направим чаши на райета

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #декорация